August 4, 2021

LRM: n varajäsenet esittävät tarkistuksen ilmaston sisällyttämiseksi perustuslakiin

Edustajat La République en Marche (LRM) toivovat, että tämä yritys on oikea. Perjantaina 11. kesäkuuta he esittivät muutoksen lakiehdotukseen, jonka tarkoituksena on sisällyttää ilmasto perustuslakiin, jotta löydettäisiin yhteinen asema oikeistoltaan enemmistön senaatin kanssa ja jotta Emmanuel Macron toivoo kansanäänestystä.

Se olisi kaiverrettu 1 artiklaanOn Ranskan tasavallan peruslain mukaan “Takaa ympäristön ja biologisen monimuotoisuuden säilymisen ja toimii ilmastonmuutosta vastaan”tämän tarkistuksen mukaan Agence France-Presse (AFP): llä oli jäljennös.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Emmanuel Macron ja ekologia: viiden vuoden ajanjakso väärinkäsityksiä

Siitä keskustellaan valiokunnassa tiistaina, ennen kuin perustuslain tarkistushanketta tarkastellaan puolipyörän aikana 21. kesäkuuta toisessa käsittelyssä.

Kansalaisten ilmastokokouksen (CCC) suositusten mukaan johto halusi sisällyttää saman kaavan yhdellä sanalla: “Kamppailu” eikä vain “Toimii” ilmastonmuutosta vastaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ympäristö perustuslaissa: senaatti äänestää yleiskokouksen eri version, mikä tekee kansanäänestyksestä hyvin epävarman

LRM-ryhmä ja sen enemmistökumppanit, jotka esittävät saman tarkistuksen, “Haluaa tehdä kaikkensa päästäkseen sopimukseen senaatin kanssa luopumatta välttämättömyydestä ja siten alkuperäisestä tavoitteestamme”, väittää varajohtaja “Kävelijät” Christophe Castaner. “Pidämme ajan taata »hän korostaa. Senaatti kieltäytyi tästä termistä ensimmäisessä käsittelyssä toukokuussa, koska se perustaisi a “Tuloksen lähes velvoite”.

Halu sallia kansanäänestys

Senaattorien enemmistön äänestämä muotoilu edellyttää, että Ranska “Säilyttää ympäristön sekä biologisen monimuotoisuuden ja toimii ilmastonmuutosta vastaan ​​vuoden 2004 ympäristökirjan mukaisissa olosuhteissa”.

Edustajakokouksen esittelijä Pieyre-Alexandre Anglade (LRM), joka työskenteli uuden tarkistuksen puolesta ryhmänsä ja Matignonin kanssa, “Panemme merkille senaatin kieltäytymisen ehdottaa ranskalaisille kansalaisten valmistelukunnan sanamuotoa, mutta jatkamme vaihtoa”. Ja uusi muotoilu “Meidän on annettava meidän löytää ääni senaatin kanssa”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ympäristö perustuslaissa: toimeenpanovallan ja senaattorin oikean käden vastuu kansanäänestyksen mahdollisesta epäonnistumisesta

“Enemmistö tekee kaukana kansanäänestyksen haudattamisesta kaikkensa sen mahdollistamiseksi”, hän vakuuttaa.

“Mitä takaaja olen”, onko tuo’“Ei tule hylkäämistä”, Emmanuel Macron sanoi toukokuussa. “Tämä teksti elää parlamentaarista elämää, joka yksin antaa mahdollisuuden mennä kansanäänestykseen, jos senaattorit ja varajäsenet sopivat” samoin ehdoin, hän lisäsi.

Maailma AFP: n kanssa

Voisit katsoa täältä !.!.! Lue lisää täältä