August 2, 2021

perinteisten puolueiden hylkäämisen, “itsenäisten” ehdokkaiden lisääntymisen edessä

Ne ovat näiden parlamenttivaalien ainoa uutuus, joka pidetään ensimmäisenä presidentti Abdelaziz Bouteflikan kaatumisen jälkeen huhtikuussa 2019: 1208 riippumatonta luetteloa esiintyy edustustossa lauantaina 12. kesäkuuta surkean, merkittävän kampanjan lopussa. . tukahduttamalla Hirakin militantit. Tämä ennennäkemätön luku ylittää poliittisista puolueista peräisin olevien luetteloiden määrän (1080) kyselyn järjestämisestä vastaavan kansallisen riippumattoman vaaliviranomaisen (ANIE) tietojen mukaan.

Lisäksi uudessa vaalilaissa, joka hyväksyttiin maaliskuussa 2021, vaaditaan, että vähintään puolet kunkin luettelon ehdokkaista on alle 40-vuotiaita, kun taas kolmanneksella on oltava yliopistotaso. Niin monta monimuotoisuutta edistävää kriteeriä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Algeriassa lainsäätäjävaaleissa taistellaan pettyneen mielipiteen vakuuttamiseksi

Merkitsemättömien luetteloiden joukossa on Union of Association for a Fair Algeria, kokoonpano, joka koostuu 32 ehdokkaasta. Yksi juoksevista kavereista, 68-vuotias lakimies ja feministiaktivisti Nadia Aït Zaï, vastaanottaa vuonna 2002 perustetun tasa-arvosäätiön Ciddefissä, jonka toimistot sijaitsevat pääkaupungin keskustassa vaikuttavan Pyhän sydämen katedraalin vieressä. kaupunki.

Jos hän valitsi merkitsemättömän luettelon, se johtuu ennen kaikkea siitä, että se ei heijastu poliittisten puolueiden ajatuksissa, hän sanoi. ”Riippumattoman luettelon avulla asetamme itsemme ideologian ulkopuolelle. Arvomme ovat universaaleja. Mikä ajaa meitä kaikkia on rakentaa oikeudenmukainen Algeria, myötävaikuttaa kansalaisten, nuorten ja naisten parempaan hoitoon “, selittää se, jolle varajäsenehdokkaat ovat militanttisen matkan jatkamista neljällä vuosikymmenellä.

Ei todellista kampanjaa

Tämä valinta ei kuitenkaan ole läheskään yksimielinen. Suuren osan väestön tulisi välttää äänestyslipua, jonka enemmistö oppositiopuolueita on boikotoinut. “Mitä tulee presidentinvaaleihin [décembre 2019] ja perustuslain kansanäänestys [novembre 2020], pidättäytymisaste on ainoa varmuus “, väittää politologi Rachid Grim. 1On Marraskuussa 2020 vain 23,7% Algerian äänestäjistä osallistui perustuslain uudistamista koskevaan äänestykseen.

“Maaseudulla ei oikeastaan ​​ollut mitään”, hän jatkaa ja muistuttaa, että perinteiset puolueet, etenkin National Liberation Front (FLN) ja National Democratic Rally (RND), jotka muodostivat vanhan hallitsevan allianssin, ovat “Paikallista kampanjaa ei voitu järjestää” sosiaalisen protestin yhteydessä.

Sinulla on jäljellä 64,81% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lue tästä