August 1, 2021

“Vapaamarssi” äärioikeistoa vastaan ​​Ranskan 140 kaupungissa

Puolitoista vuotta kestäneen kriisin jälkeen, joka vaikeutti mielenosoitusten järjestämistä, ”Vapausmatkustus” tarjoaa eräänlaisen suuren saarton poliittisille ja ammattiliittojen aktivisteille, ympäristöaktivisteille ja eri alojen järjestöille.

He vaativat paraatia yhdessä lauantaina 12. kesäkuuta lähes 140 kaupungissa Ranskassa tuomitsemiseksi “Hyökkäykset vapauksiin” jotka lisääntyvät heidän mukaansa äärioikeiston ja lakien nousun takia “Libertisidit”. Pariisissa, klo 12.45 pidetyn lehdistötilaisuuden jälkeen, “maaliskuu” lähtee klo 14 Place de Clichystä Place Boulevard Magentan kautta Place de la Républiquelle.

CGT, FSU, Syndicat de la maistraatti tai jopa UNEF, ammattiliittojen puolella; ihmisoikeusliitto, Cimade, Oxfam tai jopa Attac kansalaisjärjestöjen puolella; Youth for Climate- ja France -ympäristö ilmaston puolustajille; kaikki vasemmistopuolueet: kaikkiaan yli 100 organisaatiota on edustettuna.

Puhelun aloitteentekijöiden mukaan: kapinallinen kapteeni Eric Coquerel ja Générationsin tiedottaja Thomas Portes, vapauksien aihe on asettanut itsensä. Koska he uskovat, että äärioikeistojen nousu maassa, joka on heidän mielestään yhtä vaalivauhtia kuin kulttuurinen, on tällä hetkellä tärkeä aihe vasemmiston vihalle, etenkin jos toistaiseksi ei ole vaihtoehtoa. vahva poliittisen taajuuden tällä puolella Marine Le Penille ja Emmanuel Macronille vuoden 2022 presidentinvaaleja silmällä pitäen.

Vasen jaettu

”Suuri monimuotoisuus tekee minuun vaikutuksen. Se osoittaa, että vallassa on huolta autoritaarisuudesta ja äärioikeiston ideologisesta ja vaalipaineesta, joka vaikuttaa kaikkiin. “, uskoo Eric Coquerel, joka tunnustaa, että lauantaina liikkeen laajuus kadulla on arvaamaton. Thomas Portesille, joka on myös äärioikeistojen kansallisen observatorion presidentti, marssi on “Pääoman merkitys” : ”Tunnemme kentällä, että ihmiset (vasemmalla) ovat kyllästyneet ottamaan osumia. “

Liikkumisen moninaisuus, joka vahvistetaan paikan päällä, ei kuitenkaan saa meitä unohtamaan vasemmistoa heikentäviä erimielisyyksiä edes sekularismia, vapauksia tai turvallisuutta koskevissa aiheissa, mikä on käsittämätöntä useita vuosia sitten.

Sosialistijohtajien, kommunistisen Olivier Fauren, Fabien Rousselin ja mahdollisen ekologisen presidenttiehdokkaan Yannick Jadotin osallistuminen poliisien mielenosoitukseen kansalliskokouksen edessä 19. toukokuuta ravisteli syvästi sisustuspuolueita. . Siihen saakka, että PS ja PCF allekirjoittivat alustavasta puhelusta erillisen mobilisointikutsun, jonka teksti pahoittelee, että “Ajatusten palauttaminen ei ole enää kielto”.

Mielenosoitus libertisidisiä lakeja vastaan

Mielenosoittajat nousevat lauantaina myös hallitusta ja oikeistoa vastaan, joita he syyttävät ajautumisestaan ​​äärioikeistojen taakse. He tähtäävät “Liberticidal lait” kuten “globaalia turvallisuutta” koskeva laki ja osa sen artikloista, esimerkiksi rangaistava “Provokaatio tunnistamiseen” perustuslakineuvosto sensuroi 20. toukokuuta.

He juhlivat valtioneuvoston torstaina tekemää uutta irtisanoutumista vasemmistoon salaliittoon joutuneelle sisäministerille Gerald Darmaninille. Korkea oikeus perui useita lainvalvontasuunnitelman keskeisiä säännöksiä, mukaan lukien tekniikka “Märkä” ja toimittajien velvollisuus lähteä mielenosoituksista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Järjestyksen ylläpitäminen: valtioneuvoston poliittinen kieltäytyminen

Maailma AFP: n kanssa

tämä linkki