August 4, 2021

Nato: lle Kiina on nyt “systeeminen haaste” maailmanjärjestykselle

Heillä oli epäilemättä joitain varaumia, mutta he eivät halunneet häiritä yhdistyksen erittäin myönteistä ilmapiiriä yhdysvaltalaisen kumppanin kanssa, joka oli palannut hyviin aikomuksiin heitä kohtaan: Naton eurooppalaiset jäsenet allekirjoittivat yhdessä maanantaina 14. kesäkuuta “a” -tapahtuman aikana. Brysselissä pidetyn huippukokouksen, viimeisen tiedonannon, jonka mukaan Kiina edustaa nyt “järjestelmällistä haastetta” maailmanjärjestykselle ja Atlantin liiton turvallisuudelle.

Hyvin nopeasti Joe Bidenin vaalien jälkeen hänen hallintonsa lähetti Naton päämajaan viestin, jonka pääsihteeri Jens Stoltenberg välitti yhtä nopeasti: allianssin pitäisi asettaa kiinalaiset ja venäläiset uhkat samalle pohjalle. .

Saksan liittokansleri Angela Merkel Brysselissä 14. kesäkuuta 2021.

Maanantaina Saksan liittokansleri Angela Merkel oli tavalliseen tapaan varovainen, mutta kehotti olemaan luopumatta kannastaan “Tasapainoinen” Pekingin osalta. Viimeisessä lehdistötilaisuudessa Emmanuel Macron kehotti Naton olemaan kääntymättä välttämättömien tehtäviensä puoleen “Sekoita tavoitteet”, ei “vääristyä” suhde Kiinaan. Viime viikolla hän korosti ironisesti, että Kiina ei a priori ole Euroopan alueen puolustamiseen kutsutun allianssin toiminta-alueella. Pekingin haaste ei ole vain sotilaallinen, hän lisäsi, ja jos Kiina on kilpailija, se on myös välttämätön kumppani ratkaisemaan nykyisiä suuria ongelmia, esimerkiksi ilmastoa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Naton huippukokouksessa Biden haluaa vaatia Venäjän ja Kiinan uhkia, Macron aseriisuntaa

Maanantaina hyväksytty erittäin pitkä loppujulistus herättää joka tapauksessa “huolenaiheita” maasta, joka kehittää erityisesti ydinaseitaan nopeasti ja “Yhteistyössä sotilaallisesti Venäjän kanssa, erityisesti osallistumalla Venäjän harjoituksiin Euro-Atlantilla”. A “Rakentava vuoropuhelu” jatkuu siis, kun se on «Mahdollista», edellyttäen, että Peking kunnioittaa selkeitä sitoumuksia useilla aloilla (merenkulku, avaruus, kyber jne.)

Rauhoittaminen

Kaksi päivää ennen tapaamistaan ​​Vladmir Poutinin kanssa Genevessä Joe Biden sai myös vakuutuksen kumppaniensa lujuudesta Venäjää kohtaan. Vaikka erityisesti tälläkin alueella Berliini ja Pariisi muistuttavat aina tarvetta olla luopumatta “Vaativa vuoropuhelu” Kremlin kanssa. Emmanuel Macron vaatii lisäksi, että eurooppalaisia ​​ei voida sulkea pois aseiden valvontaa koskevasta keskustelusta, joka koskee heitä ensinnäkin ja jota hänen mukaansa ei voida vähentää Venäjän ja Venäjän väliseksi teksteiksi. Yhdysvaltain presidentit. “Eurooppalaisten tahto on määritellä itselleen ja itselleen tämän asevalvonnan ehdot Euroopan maaperän osalta. “

Sinulla on 61,34% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

www-sivu