August 2, 2021

Saint-Brieucinlahdella tuulipuiston työ aiheuttaa “merkittävää” meren pilaantumista

Porausalus, joka suorittaa töitä osana tuulipuistohanketta Saint-Brieucin lahdella (Côtes-d’Armor), on peräisin “Merkittävä saaste”ilmoitti tiistaina 15. kesäkuuta merenkulun prefektuurista, joka tarttui syytteeseen. Tämä alus kastettiin AEOLUS ja Van Oord -yhtiön omistuksessa, sanoi “100 litran öljyvuoto”Maanantaina klo 6.30, Atlantin meriprefektuurin lehdistötiedotteen mukaan.

“Saaste, jonka ensin havaitsi Cleanseanet-satelliitti ja jonka sitten tullilentokone vahvisti klo 14.20, aiheutti liukkauden” 15,9 km pitkä ja 2,8 km leveä. “Tämän merkittävän pilaantumisen edessä”, meriprefektuuri selittää “Välitti havaitut seikat nopeasti asiasta vastaavan Brestin syyttäjälle”. Lisäksi meriprefekti lähetti rahdatun tuki- ja avunrakennuksen (BSAA) sapperin ja sen saastumisenestolaitteet, joiden oli määrä saapua alueelle tiistai-aamuna.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saint-Brieucissa kalastajat vaativat tuulipuistoprojektin hylkäämistä

Tuulipuistoa rakentava Ailes Marines -yhtiö ilmoitti prefektuurille, että kyseisen aluksen oli tarkoitus lähteä Saint-Brieucin lahdelta tiistaina aamulla “Liity Hollannin satamaan tarkastamaan porauslaitteita”, lehdistötiedotteen mukaan.

62 tuulivoimalaa 16 km päässä rannikosta

Saint-Brieucin merituulipuisto on tarkoitus rakentaa 16,3 kilometriä Bretagnen rannikolle. Espanjan Iberdrolan tytäryhtiön Ailes Marinesin mukaan sen on tarkoitus tuottaa 496 megawatin kokonaiskapasiteetilla ja 62 tuuliturbiinilla vuoden 2023 loppuun mennessä uusiutuvaa energiaa 835 000 asukkaalle.

Mutta yli kaksitoista vuotta neuvottelujen alkamisen jälkeen paikalliset kalastajat vaativat projektin lopullista lopettamista. “Emme ole uusiutuvia energialähteitä vastaan, mutta tätä puiston perustamistapaa vastaan, vahvisti joulukuussa sarakkeissa Maailman, Alain Coudray, osastokalastuskomitean puheenjohtaja. Meille luvattiin, että tämä projekti tehdään kalastajien kanssa, mutta näin ei ole. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Côtes-d’Armorin kalastajat ”sotivat” meren tuulipuistoa vastaan

Maailma AFP: n kanssa

paras sivusto