August 2, 2021

Kansallinen ralli puolestaan ​​vaikuttaa “degagismiin”

Kysymys kiusaa tai pitäisi nuhdella kaikkia kansallisen rallin (RN) ehdokkaita: miten on mahdollista, kun se on asettanut kaikki kampanjateemansa – turvattomuus, maahanmuutto, lokalismi – useimmille muille? kokoonpanot, klassisesta oikeistosta La République en Marcheen tai jopa vasemman reunaan, ovatko äärioikeiston puolueelle aiheutettu tällainen vaalilohko sunnuntaina 20. kesäkuuta pidettävällä aluevaalien ensimmäisellä kierroksella? Poikkeuksellinen pidättäytymisaste (66,7%) ei selitä kaikkea: jos maa on RN: n kuvaamassa tilassa, miksi sen äänestäjät eivät tulleet? Onko liikkeen poliittinen linja oikea? Eikö Marine Le Penin “normalisointistrategia” johtanut hänet hukkumaan “tuomittavaan” poliittiseen luokkaan “?

“Kaikki kyseenalaistavat itsensä tänä aamuna, myönsi maanantaina 21. kesäkuuta RN: n varapuheenjohtaja Jordan Bardella RMC-BFM-TV: n mikrofonissa. Politiikka on nöyryyden koulu. Kun kaksi kolmasosaa ihmisistä jää kotiin äänestyspäivänä, me tietysti kyseenalaistamme itsemme. Ilmeisesti ihmettelemme. “ RN: n presidentti ei tietenkään voi väittää pienintäkään epäilyä keskellä kampanjaa, ja hän tyytyi kutsumaan äänestäjänsä menemään äänestämään. “Olette huomanneet tänä iltana pidättäytymisen vaalien seuraukset ja siten poliittiset”, presidenttiehdokas sanoi sunnuntai-iltana, ja hän kritisoi selvästi heitä siitä, etteivät he ottaneet ” viisi minuuttia ” aikansa välttää tätä “Kansalaiskatastrofi”.

Lue myös Aluevaalit 2021: tulokset alueittain

Pidättäytyminen on todellakin liikkeen matalien pisteiden ydin, jyrkkä lasku verrattuna vuoden 2015 aluevaaleihin. Ipsos-instituutin mukaan kansallisen rallin äänestäjät äänestivät eniten sunnuntaina 20. kesäkuuta korkeimmillaan 73%. Vuonna 2017 Jean-Luc Mélenchonin tai Nicolas Dupont-Aignanin presidentin äänestäjät pidättivät äänestämästä 67 prosenttia, kun vastaavasti 44 prosenttia klassisen oikeiston äänestäjistä äänesti François Fillonia vuonna 2017.

“Demokraattinen hinta”

“Tämä heikko suorituskyky tai ainakin tämä pettymys johtuu ensisijaisesti äänestäjiemme kokoonpanosta”, toteaa Marine Le Penin poliittinen neuvonantaja Philippe Olivier. RN: n äänestäjät ovat todellakin nuorempia, vähemmän koulutettuja ja suositumpia luokkia, joihin pidättäytyminen vaikuttaa enemmän. “Luulen, että kompensoimme sen osittain, muuten meidän olisi pitänyt saada paljon huonommat pisteet, kun tiedät, että 25-34-vuotiaiden joukossa 85 prosenttia tyhjää, se on valtava. ” Hän uskoo, että näissä olosuhteissa lähtevä bonus on korkea ja vain äänestää “Asiakkaat”, äänestäjät, jotka odottavat tai ovat saaneet palvelun lähtevältä valitulta virkamieheltä. “Esimerkiksi, Xavier Bertrand, näimme tuskin häntä kentällä, jatkaa Philippe Olivier. Mutta sen tukemien paikallisten metsästäjäyhdistysten yhteenliittymissä oli sen esitteitä, ja tämän kehyksen avulla se saa ääntä. Asiakaslähtöisillä äänillä on painoarvo pidättäytyessä äänestämästä. “

Sinulla on jäljellä 50,12% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Miksi et kokeile tätä