August 2, 2021

Kolmetoista Euroopan unionin maata kehottaa komissiota puolustamaan LGBTQIA + -väestön oikeuksia Unkarissa

Kriitikot tulivat Unkariin tiistaina 22. kesäkuuta Luxemburgissa, jossa kolmetoista Euroopan maata, “Syvästi huolissani”, kehotti komissiota toimimaan sen jälkeen, kun Budapestissa on annettu lainsäädäntö, jolla kielletään «Kampanja» homoseksuaalisuus alaikäisten keskuudessa.

Tämän ministerikokouksen yhteydessä myös Ranska, Eurooppa-asioiden ulkoministeri Clément Beaunen äänellä, “Valitettavaa” Euro-jalkapallon järjestävän organisaation UEFA: n kieltäytyminen sallimasta Münchenin stadionin valaistusta LGBTQIA + -yhteisön sateenkaaren väreissä keskiviikkona pidettäville Saksa-Unkari-otteluille. Päätös, joka päinvastoin suhtautui myönteisesti Budapestiin. Saksan kunta halusi tällä eleellä protestoida Unkarissa viime viikolla Viktor Orbanin suverenistisen puolueen aloitteesta hyväksyttyä lakia vastaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Unkari kieltää “homoseksuaalisuuden osoittamisen” alaikäisille

Tämä Unkarin äänestys sai aikaan kolmetoista Euroopan maan julkilausuman Belgian aloitteesta. He ilmaisivat mielipiteensä “Syvä huoli Unkarin parlamentin hyväksymästä syrjivistä muutoksista LGBTQIA + -väestöön ja sananvapausoikeuden loukkaamisesta lasten suojelun verukkeella”.

Julistuksen allekirjoittivat Alankomaat, Luxemburg, Ranska, Saksa, Irlanti, Espanja, Tanska, Suomi, Ruotsi ja kolme Baltian maata. “Kehotamme Euroopan komissiota perussopimusten vartijana käyttämään kaikkia käytettävissään olevia välineitä varmistaakseen, että EU: n lainsäädäntöä kunnioitetaan täysimääräisesti, mukaan lukien saattamalla asiat EU: n tuomioistuimeen”, ilmoita allekirjoittajat.

“Emme ole enää keskiajalla”

“Arvojen Eurooppa ei ole à la carte -menu”, korosti Belgian ulkoministeri Sophie Wilmès lehdistötiedotteessa. Hieman aiemmin Luxemburgin ulko- ja Eurooppa-ministeri Jean Asselborn oli nostanut lain “Euroopan kelvoton”. “Emme ole enää keskiajalla”, hän oli käynnistänyt.

Clément Beaune puolestaan ​​tuomitsi lain, joka “Omaksua” homoseksuaalisuus “Uhan tai propagandan muotoon”. Nämä säännökset “Riko selvästi EU: n arvoja”, arvioi myös Saksan Eurooppa-asioiden edustajan Michael Rothin. Hänen irlantilainen kollegansa Thomas Byrne ilmaisi huolensa a “Erittäin vaarallinen hetki Unkarille ja unionille”.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmaisi viime viikolla huolestuneisuutensa ja sanoi, että EU: n toimeenpanovalta tutkii lakia “Rikkoo eurooppalaista lainsäädäntöä”. Komissiolla on valta aloittaa rikkomusmenettely EU: n lainsäädännön rikkomisesta maata vastaan, mikä voi johtaa asian saattamiseen EU: n tuomioistuimeen.

Lue myös Unkarissa tuhannet mielenosoittajat lakia vastaan, joka kieltää homoseksuaalisuuden edustamisen

“Kansallinen toimivalta”

Unkarin lainsäädännössä säädetään “Sukupuoli-identiteetin poikkeamista, sukupuolen vaihtamista ja homoseksuaalisuutta edistävän sisällön ei pitäisi olla alle 18-vuotiaiden käytettävissä”.

Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto tuomitsi «“ Fake news “», varmistamalla, että tämä laki “Ei ollut kohdistettu Unkarin yhteisöä vastaan, [mais] vain pedofiilejä vastaan ​​”. Laki “Vain osoittaa, että niin kauan kuin lapset ovat alle 18-vuotiaita, heidän sukupuolikoulutuksensa ovat yksinomaan heidän vanhempiensa vastuulla”, hän sanoi ja lisäsi, että Unkarin parlamentin äänestys oli “Kansallinen toimivalta, jota ei pitäisi asettaa kyseenalaiseksi”. Ministeri tervehti “Terve järki” Euroopan jalkapallon johtajat, jotka kieltäytyivät Münchenin stadionin, Allianz Arenan, valaistuksesta. Kaupunki on kuitenkin päättänyt koristaa useita rakennuksiaan.

Unkariin, jota Bryssel syyttää säännöllisesti oikeusvaltioperiaatteiden rikkomisesta, sovelletaan samoin kuin Puolaankin eurooppalaista menettelyä (perustamissopimuksen 7 artikla). Näiden kahden maan ministereiden oli tässä yhteydessä selitettävä tiistaina ikäisilleen.

Tämä on Puolan hallituksen neljäs kuulemistilaisuus, jota syytetään hyökkäyksistä oikeuslaitoksen riippumattomuuteen. Se on kolmas Unkarille, jota syytetään tuomareiden riippumattomuuden uhkaamisesta, mutta myös sananvapauden sekä maahanmuuttajien ja pakolaisten oikeuksien loukkauksista.

Tämä 7 artiklan mukainen menettely, joka on molemmissa tapauksissa alkuvaiheessa, voi teoriassa johtaa maan äänioikeuden keskeyttämiseen neuvostossa, joka edustaa kaksikymmentäseitsemää. Mutta se merkitsee muiden jäsenten yksimielisyyttä, mikä on mahdotonta, kunhan Varsova ja Budapest antavat toisilleen keskinäistä tukea.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euroopan parlamentti on valmis haastamaan komission oikeusvaltion asettamiseksi

Maailma AFP: n kanssa

tutkia tätä sivustoa