August 2, 2021

Marokon toimittajan Soulaimane Raissounin oikeudenkäynnin jatkaminen, “hyvin väsynyt” 76 päivän nälkälakon jälkeen

Marokon toimittajan Soulaimane Raissounin oikeudenkäynti jatkui tiistaina 22. kesäkuuta Casablancassa hänen poissa ollessaan, kun syytetty on ollut nälkälakossa seitsemänkymmentäkuusi päivää. “Hänen asianajajansa näkivät hänet eilen, hän oli hyvin väsynyt (…) hän on lähellä kuolemaa”hänen vaimonsa Kholoud Mokhtari kertoi Agence France-Presselle (AFP) ennen Casablancan hovioikeuden kuulemistilaisuutta.

Vankilahallinto (DGAPR) ilmoitti tuomioistuimelle istunnon alkaessa, että hänellä oli “Kieltäytyä” osallistua oikeudenkäyntiin. Perjantaina DGAPR oli syyttänyt häntä lehdistötiedotteessa “Pyrki pettämään yleistä mielipidettä tarkkailemalla näennäisnälkälakkoa”.

“Herra. Raissouni on valmis osallistumaan oikeudenkäyntiin edellyttäen, että hänet kuljetetaan ambulanssilla ja hänellä on pyörätuoli ”vakuutti puolestaan ​​yhdelle lakimiehestään pyytämällä lääkärintarkastusta hänen terveydentilastaan. Tänä viikonloppuna 49-vuotias kolumnisti joutui sairaalaan kahdesti “Tajunnan menettämisen jälkeen”, saman lähteen mukaan.

Lue myös Marokossa pidätetty toimittaja Soulaimane Raissouni poissa oikeudenkäynnistään

Soulaimane Raissouni, sanomalehden päätoimittaja Akhbar Al-Yaoum – konkurssissa maaliskuun puolivälistä lähtien – jatketaan “Seksuaalinen väkivalta” kun LMBTQ-aktivisti on valittanut tosiseikoista, jotka hän kiistää. Pidätetty toukokuun lopussa 2020, hän sanoo, että hän on sittemmin menettänyt yli 35 kg, joista 18 on alkanut nälkälakon aikana tuomitakseen “Suuri epäoikeudenmukaisuus” hänen ennaltaehkäisevästä pidätyksestään.

Ennakoivassa pidätyksessä lähes yksitoista kuukautta

Herra Raissounin oikeudenkäynti alkoi helmikuussa, ja kuulemisia lykättiin järjestelmällisesti siitä lähtien. Viime viikolla syyttäjä arvioi, että lykkääminen liittyi sen puolustusstrategiaan lykkäyksin “Eri syistä, joko puolustuksensa valmistelemiseksi tai terveydellisistä syistä”. Puolustus merkitsee sitä “Ohjeen hitaus”, joka kesti lähes yhdeksän kuukautta “Tuo paljon uutta”.

“Olen valmis, jopa ahne, tähän oikeudenkäyntiin (…) onko se tuomioistuimen edessä tai Jumalan tuomioistuimen edessä”, kirjoitti Raissouni viime viikolla kirjeessään, jonka sanelivat lakimiehensä ja jonka vaimonsa jakoi Facebookissa.

Oikeus hylkäsi kaikki hänen vapauttamispyyntönsä huolimatta voimakkaasta mobilisoinnista Marokossa ja muualla maailmassa. “Pyydämme kuningasta puuttumaan asiaan välttääkseen lehdistönvapauden aiheuttaman ihmiskatastrofin”julisti tiistaina Toimittajat ilman rajoja -sihteeri Christophe Deloiren, joka tuli Casablancaan osallistumaan herra Raissounin ja toisen toimittajan Omar Radin oikeudenkäyntiin.

Viimeksi mainittu, 34-vuotias toimittaja, on ollut ennaltaehkäisevässä pidätyksessä melkein yksitoista kuukautta syytettynä “Raiskat” ja vakoilu, jonka hän kiistää. Hänenkin on määrä ilmestyä tiistaina samassa tuomioistuimessa, mutta eri huoneessa. “Omar Radi on sairas, Soulaimane Raissouni on vakavassa vaarassa (…) jos korjaamaton tapahtuisi, se vahingoittaisi Marokon kuvaa”, arvioi herra Deloire kysyen “Että heitä kohdellaan oikeudenmukaisesti”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Marokossa toimittajia vangitaan ilman todellista perustaa ja terveen järjen ulkopuolella”

Maailma AFP: n kanssa

hyödyllisiä resursseja