July 28, 2021

Parlamenttiedustaja Jeffrey Donaldson pääunionistipuolueen uusi johtaja

Hänen nimittämisensä herättää uudelleen toivon pääsystä poliittiseen kriisiin. Ison-Britannian parlamentin jäsen Jeffrey Donaldson nimitettiin tiistaina 22. kesäkuuta Pohjois-Irlannin tärkeimmän unionistisen puolueen DUP: n johtoon. Donaldson oli ainoa ilmoitettu ehdokas Brexitin jännitteiden pahentaman poliittisen kriisin keskellä.

“Haluan tuoda vakautta”, ilmoitti julkilausumassa herra Donaldson, jota pidettiin maltillisena edeltäjäänsä Edwin Pootsiin verrattuna, pysyi vain kolme viikkoa ultrakonservatiivisen puolueen johdossa, joka nimittää Britannian provinssin pääministerin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pohjois-Irlannissa unionistit ovat kriisissä pääministerin eron jälkeen

Tapaaminen Boris Johnsonin kanssa

Pohjois-Irlannin kansan vallatessa vakavia myllerryksiä Donaldson pyysi välittömästi Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta ja Euroopan unionia “Tehosta heidän ponnistelujaan” ja “Tunnista viat” osana Brexitissä neuvoteltua pöytäkirjaa. Unionistien vihaama protokolla, sikäli kuin se on vahvistettu, 1On Tammikuu, erityinen tulliasema Ulsterissa.

Toisin kuin edeltäjänsä, Donaldson ei kuitenkaan vaatinut näiden säännösten poistamista kokonaan, koska niissä säädetään uusistaOn Heinäkuussa, mikä aiheutti “makkarasodan” Lontoon ja Brysselin välillä.

“Hallituksen ja niiden, jotka väittävät suojelevansa rauhaa ja vakautta, on toimittava ja käsiteltävä pöytäkirjaa tavalla, joka kunnioittaa Yhdistyneen kuningaskunnan perustuslaillista ja taloudellista koskemattomuutta”sanoi Donaldson, joka aikoo tavata pääministeri Boris Johnsonin, ” niin pian kuin mahdollista “.

Lue tarina: Brexit, pitkä ja vaikea ero

Sisäinen ritsa

Donaldson, 58, oli aiemmin ilmoittanut, että jos hänet valitaan johtamaan tätä puoluetta (unionistinen ja ultrakonservatiivinen), hän luopuisi Westminsterin parlamentin jäsenestä ja hänestä tulisi Pohjois-Irlannin hallituksen päämies. Edwin Poots, protestanttinen fundamentalisti, joka tukee kovaa unionistista linjaa, ilmoitti eroavansa viime viikolla, kun hän oli toiminut vain kolme viikkoa.

Poots oli joutunut samanlaisen sisäisen rintaman uhriksi kuin edeltäjälleen Arlene Fosterille, jota syytettiin siitä, että hän oli sallinut tullitarkastusten toteuttamisen Isosta-Britanniasta peräisin oleville tavaroille Irlanninmeren yli. . Toisin sanoen: on sallittu rajan pystyttäminen Yhdistyneen kuningaskunnan sisällä.

Konteksti on jännittynyt tässä maassa (yksi neljästä, jotka muodostavat Yhdistyneen kuningaskunnan), jossa on 1,9 miljoonaa ihmistä. Unionistit ovat raivoissaan osana Brexitissä neuvoteltua Pohjois-Irlannin pöytäkirjaa, joka heidän mielestään asettaa kyseenalaiseksi Ulsterin paikan Yhdistyneessä kuningaskunnassa sekä kaupan sujuvuuden.

Tämä sopimus, jolla pyritään välttämään fyysisen rajan palauttaminen Irlannin tasavallan kanssa, pitää Pohjois-Irlannin Euroopan yhtenäismarkkinoilla ja siihen liittyvien tavaroiden tulliliitossa. Viha tätä tekstiä vastaan ​​oli auttanut laukaisemaan väkivaltaisia ​​mellakoita huhtikuun alussa kaikkialla maassa. Väkivalta, joka saattaa nousta esiin Orange-unionistien perinteisesti heinäkuussa järjestämien marssien yhteydessä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Pohjois-Irlannin rauha on melkein sietämättömän hauras”

Maailma AFP: n kanssa

alkuperäinen lähde