August 2, 2021

Saksassa Armin Laschet esiintyy Angela Merkelin luonnollisena perillisenä

«Ei kokeita! » (“Ei seikkailuja”), oli luvannut liittokansleri Konrad Adenauerille (CDU), joka on ehdokas uudeksi vaaleiksi vuonna 1957. 64 vuotta myöhemmin ohjelma, johon Armin Laschet aikoo luottaa Angela Merkelin seuraajana liittovaltion johdossa hallitus voitaisiin tiivistää samalla kaavalla.

CDU-CSU: n ehdokas esittelee itsensä Adenauerin kanssa, jonka kanssa hänellä on katolinen usko ja rehenish-alkuperä, Angela Merkelin luonnollisena perillisenä, jonka tärkeimmät valinnat hän on hyväksynyt valtaan tulonsa jälkeen vuonna 2005. Varsinkin vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana, jonka aikana hän tuki uskollisesti vastaanottopolitiikkaansa vastustaen useita konservatiivisen oikeiston raskaita painokkaita, jotka vastustivat sitä voimakkaasti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saksassa Armin Laschetin suuri aukko vastustaa vihreitä ja äärioikeistoja

Esimerkiksi otsikossa sanojen järjestys voi olla yhtä tärkeä kuin itse sanat. Näin on saksalaisten konservatiivien maanantaina 21. kesäkuuta esittämän vakaus- ja uudistamisohjelman kanssa. 139 sivun pituinen projekti, jonka CDU-CSU aikoo voittaa 26. syyskuuta pidettävissä parlamenttivaaleissa, on pikemminkin ode jatkuvuudelle kuin muutospyynnölle.

Tämän ohjelman ydin: veronkorotuksen kieltäytyminen. “Pandemian jälkeen veronkorotukset eivät ole oikea tapa edetä”, osoittaa asiakirjan. Toisin kuin vihreät, sosiaalidemokraatit (SPD) ja vasemmistolainen Die Linke -puolue, konservatiivit vastustavat varallisuusveron käyttöönottoa. Kuten liberaalidemokraatit (FDP), he lupaavat poistaa vuonna 1991 perustetun solidaarisuusveron yhdistymisen kustannusten rahoittamiseksi. Ne ehdottavat myös yritysten voittojen enimmäisveron alentamista 30 prosentista 25 prosenttiin.

Uskollinen aikaisemmille sitoumuksilleen

Kuten aikaisemmin, CDU-CSU on edelleen talousarvion ortodoksisuuden takaaja. “Haluamme palata mahdollisimman nopeasti tasapainotettuihin budjetteihin ilman uutta velkaa ja laskea julkisyhteisöjen velkasuhde alle 60%”, voimmeko lukea hänen maanantaina esitetystä ohjelmastaan. Tältä osin konservatiivit erottuvat selvästi vihreiden, SPD: n ja Die Linken joukosta, jotka haluavat uudistaa “velkajarrua”. Bundestag kumosi tämän perustuslaillisen mekanismin, joka on vuodesta 2009 lähtien kieltänyt liittovaltion lainata yli 0,35 prosenttia vuotuisesta bruttokansantuotteesta (BKT) Covid-19: een liittyvien menojen rahoittamiseksi.

Sinulla on jäljellä 62,52% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso tätä sivustoa