August 2, 2021

Artcel Schwarz, taidekauppias ja Marcel Duchampin teosten kustantaja, on kuollut

Taidemaailman kannalta italialainen Arturo Schwarz oli Marcel Duchampin (1887-1968) exegete, kustantaja ja jälleenmyyjä. Toisin sanoen muistomerkki taiteen historiassa. Mutta tällä vulkaanista ajattelevalla miehellä oli yhtä monta intohimoa – runouteen, politiikkaan ja esoteerisuuteen – kuin hänellä oli korkkeja – kirjakauppias, gallerian omistaja, kirjailija … anarkisti. Unohtamatta täydellistä makua keskustelulle ja ristiriidoille. Sissi kuoli 23. kesäkuuta Milanossa 97-vuotiaana.

“Olen vanha surrealistinen”, hän oli kerran uskonut meihin täydellisen ranskan kielellä ja toivottanut meidät tervetulleeksi Milanon pesäänsä, Ali Baban luolaan, joka oli täynnä surrealistisia teoksia, primitiivistä taidetta ja kirjoja. Myöskään pariisilainen kauppias Georges-Philippe Vallois ei ole unohtanut “Outo ja lumoava ilmapiiri, à la Umberto Eco” joka lähti tästä huoneistosta, jossa tuhannen ja yhden jäljet ​​picaresque-elämästä yhdistettiin.

Arturo Schwarz syntyi 2. helmikuuta 1924 Aleksandriassa (Egypti) saksalaisen kemianinsinööri-isän ja italialaisen äidin luona. Elämänsä ensimmäiset 25 vuotta vietettiin Egyptissä. Lääketieteen opiskelija, hän liittyi Egyptin kommunistiseen liikkeeseen ennen liittymistään IVe Kansainvälinen trockilainen. Pidätettynä vuonna 1947 hän laskeutui vankilaan Hadraan Aleksandriaan ja vietiin sitten Aboukirin leirille, ennen kuin hänet karkotettiin seuraavana vuonna Italiaan.

Nuori Schwarz jatkoi Milanossa vuonna 1945 aloittamaansa toimitustoimintaa julkaisemalla nykykokoelman runoja, poliittisia kirjoituksia ja taiteilijoiden kirjoja kirjoittaessaan Tristan Sauvage -nimellä. 1950-luvulta lähtien Schwarz esitteli taiteilijoita kirjakaupassaan, joka muutettiin galleriaksi vuonna 1961. Tämä André Bretonin (1896-1966) uskollinen näyttää tietysti surrealistit Picabia (1879-1953), Man Ray (1890-1976). ) tai Konrad Klapheck sekä uudet realistit, Arman (1928-2005), Martial Raysse ja Daniel Spoerri.

Mutta hän puolustaa ensisijaisesti taiteilija Marcel Duchampia, jonka monografian ja luettelon raisonnén hän kirjoitti vuosina 1959–1969, samalla kun hän julkaisi kolmetoista historiallista valmiutta, joista seitsemän oli kadonnut. “Minulla oli unelma, jossa näin Duchampin löytävän luonnoksia uudelleen, hän kertoi meille. Kuvasin unelmani hänelle ja sen ansiosta hän löysi muistiinpanot Valkoinen laatikko. » Kaikesta huolimatta hänen lähestymistavansa sekoittimeen ei ole yksimielistä, jotkut taidehistorioitsijat kritisoivat häntä liiallisesta “alkeemisesta” näkökulmasta.

Sinulla on jäljellä 41,84% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

weblink