August 2, 2021

Berliinissä kansainvälinen konferenssi kehottaa “lähtemään” ulkomaisia ​​joukkoja Libyasta

Jos haluat pysyä ajan tasalla afrikkalaisista uutisista, tilaa “Monde Afrique” -uutiskirje tältä linkiltä. Löydä joka lauantai klo 6 viikko ajankohtaisista tapahtumista ja keskusteluista, joita Monde Afrique -lehden toimittaja käsittelee.

Libyassa olevien ulkomaisten taistelijoiden lähtöä koskeva vaatimus ei ole uusi, toistettu kuukausien ajan. Hän ei kuitenkaan koskaan ollut niin dominoinut diplomaattikokousta. Libyaa käsittelevä kansainvälinen konferenssi, joka kokosi keskiviikkona 23. kesäkuuta Berliiniin 16 maata ja neljä kansainvälistä järjestöä (Yhdistyneet Kansakunnat, Euroopan unioni, Afrikan unioni ja Arabiliitto), kehotti klo “Kaikki ulkomaiset joukot ja palkkasoturit” alkaen “Peruuta viipymättä” Libyan maaperältä. Jos rauha on palannut Pohjois-Afrikan maahan sen jälkeen, kun 23. lokakuuta allekirjoitettiin tulitauko, joka muodollisesti lopetti Tripolin taistelun (huhtikuu 2019 – kesäkuu 2020), taisteluiden sallima ulkomaisten häiriöiden lisääntyminen ei ole vieläkään ollut mahdollista. ei ole ratkaistu.

Yrittäessään valloittaa Libyan pääkaupunki marsalkka Khalifa Haftar, itsenäiseksi julistautuneen Libyan kansallisen armeijan (ANL) pomo, joka sijaitsee Cyrenaicassa (itään) ja on läsnä Fezzanissa (etelässä), oli sitten hyötynyt Venäjän taistelijoiden tuesta. Wagner-ryhmä, jota seurasivat myöhemmin venäläisiä Syyrian palkkasotureita. Tripolin ja Misratan miliisien ympärille organisoitu Tripolitanian leiri oli puolestaan ​​voittavasti vastustanut hyökkäystä Turkin joukkojen massiivisen tuen ansiosta Ankaran kannattajien Syyrian palkkasotureiden tukemana. Noin 5000 näistä tavallisista tai puolisotilaallisista sotilaista on edelleen Libyassa, eurooppalaisten ja amerikkalaisten surullisena, jotka lisäävät – turhaan tähän päivään asti – vaatimuksiaan heidän lähdöstään.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Idriss Débyn kuolema: Etelä-Libya, tsaadalaisten kapinallisten huolestuttava takakanta

Berliinin konferenssin aattona Saksan ulkoministeriö oli huolissaan “Lisävakauden vaara” tämän jatkuvan läsnäolon aiheuttama. Yhdysvaltain Libyan-suurlähettiläs Richard Norland puolusti maanantaina 21. kesäkuuta vastaavaa näkemystä ja muistutti “Vakauttavat toimet” Tšadilaiset kapinalliset vuorotellen ja sovittaen rintamalla Tšadissa, joiden tunkeutuminen Etelä-Libyasta oli aiheuttanut kuoleman presidentti Idriss Débyn edessä toukokuun lopussa. Nämä kapinalliset, herra Norlandin mukaan, “Wagnerin palkkasoturit olivat kouluttaneet sen.”

Sinulla on 62,05% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

sivuston