July 31, 2021

Carrousel du Louvren sotilaiden hyökkääjä tuomittiin kolmekymmentä vuotta vankilaan

33-vuotias egyptiläinen Abdallah El-Hamahmy, joka hyökkäsi sotilaille Carrousel de Louvressa machetella vuonna 2017, tuomittiin torstaina 24. kesäkuuta 30 vuoden vankeuteen Pariisin erityistuomioistuimessa. Tähän lauseeseen liittyy kahden kolmasosan turva-aika, tuomioistuimen presidentti Laurent Raviot sanoi yli seitsemän tunnin harkinnan jälkeen. El-Hamahmyä vastaan ​​määrättiin myös lopullinen kielto Ranskan alueelta sekä hänen sisällyttäminen terroristirikosten tekijöiden asiakirja-aineistoon.

Viisi ammattituomaria seurasivat terrorismin torjunnan kansallisen syyttäjänviraston (PNAT) vaatimuksia, jotka olivat pyytäneet 30 vuotta rikollista vankeutta. Kun tulkki julisti samanaikaisesti arabiaksi tuomio, herra El-Hamahmy, hänen kasvonsa peitettynä suojanaamiolla Covid-19: tä vastaan, ei osoittanut mitään reaktiota.

Aamulla 3. helmikuuta 2017 Louvre-ostoskeskuksessa hän oli kiirehtinyt kahdella machetella aseistettuna ja pääkallon edustavalla mustalla T-paidalla kohti sotilaiden partiota Sentinel-laitteesta. ”Huutaminen «Allahou akbar» (“Jumala on iso”). Yksi sotilaista loukkaantui päänahassa hyökkäyksessä. Hyökkääjä loukkaantui sitten vakavasti tulipalossa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Koe Louvren museohyökkäyksestä: egyptiläisen “turistin” outo profiili macheteilla

“Ennaltaehkäisy”

Koko oikeudenkäynnin ajan syytetty vakuutti aikovansa tuhota museon mestariteoksia Milon Venus, Leonardo da Vincin maalauksia…) protestoidakseen erityisesti Ranskan Syyrian politiikkaa vastaan.

Huolimatta «Ristiriidat» ja “Harmaat alueet” syyttäjä totesi hänen tililleen, tämä kaupallinen johtaja, koulutukseltaan asianajaja, selitti olevansa yllättynyt läsnäolosta “Siinä paikassa” Sentinel-operaation sotilaiden galleriasta ja hyökänneet heidän kimppuunsa “Refleksillä”ja täsmentää toimineensa “Kuten robotti”.

Riitautettuaan videon aitouden, jossa hän lupasi uskollisuuden Islamin valtio (IS) -ryhmälle ennen toiminnan aloittamista, syytetty teki oikeudenkäynninsä aikana kasvot ja myönsi halunsa liittyä turhaan jihadistin joukkoon organisaatio Levantissa, ennen kuin palasi takaisin Ranskaan. IS ei koskaan väittänyt hyökkäystä.

Tuomioistuimella on “Katsotaan, että murhayritys on tehty julkista valtaa käyttäville henkilöille”, päällä “Suhde terroristifirmaan”, sanoi herra Raviot. Hän katsoi myös, että tämä murhayritys “Oli sitoutunut ennakoivasti”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Halusin rikkoa” Venus de Milo “: Louvren hyökkäyksen kirjoittajan ennennäkemättömän puolustuslinjan

Maailma AFP: n kanssa

hanki lisää