August 3, 2021

Gardissa vasemmistoliiton ja kansallisen rallin välinen ottelu

Voiko Gard-osasto siirtyä sunnuntai-iltana National Rallyn (RN) käsiin? Äärimmäisoikeistolainen puolue on 53 536 äänellä (31,55% annetuista äänistä) edistynyt suurelta osin laitosvaalien ensimmäisestä kierroksesta. Hän on läsnä toisella kierroksella seitsemäntoista kahdestakymmenestä kolmesta kantonista. Se on pahempi kuin vuonna 2015, jolloin Kansallinen rintama (puolueen nimi vuoteen 2018 asti) pidettiin yllä 22 kantonissa. Tällä kertaa ei ole kolmion muotoisia, vain kaksintaistelut toisella kierroksella.

Skenaario on uusi RN: lle, joka ottaa jo osaston hallinnan. “Olemme valmiita johtamaan”, julistaa Nîmes-2-ehdokas Yoann Gillet, joka joutuu ensi sunnuntaina vasemmistoliiton eteen ja saavuttaa kolmetoista pistettä edessään. “Heillä ei ole enää äänivarantoa, vakuuttaa tämä UMP: n entinen militantti. Olen varma äänestysten lykkäämisestä. Ensinnäkin aiomme vakuuttaa ei-äänestäjät kotona, mutta myös äänestämättömät ja oikealla pettyneet, jotka eivät tunnista kommunistista ehdokasta. “ Tutkittuaan markkinoita keskiviikkona aamulla Euroopan parlamentin jäsenen ja paikallisen puoluehenkilön Gilbert Collardin läsnä ollessa ehdokas on motivoituneempi kuin koskaan: “Olemme Gardissa, ja kaikki on mahdollista, myös voittomme. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Osasto 2021: Pyrénées-Orientales, viimeinen mahdollisuus valloittaa RN Occitaniella

Historiallisesti vasemmalle ankkuroituneessa osastossa kukaan ei todellakaan usko tähän muutokseen, ellei RN: n aktivistit. Vasemmisto – joka ehdotti ensimmäiseltä kierrokselta unionin luetteloa yhdeksän kokoonpanon edustajana – näki strategiansa palkitsevan ja löysi itsensä etuyhteydessä olevien puolueiden kanssa kahdenkymmenessä kantonissa toisella kierroksella. “Pidättyvät, me myös laskemme joukkoon ja etsimme heitä”, selittää Arnaud Bord, sosialistijohtaja, melko rauhallinen, joka ei usko ” Ei lainkaan “ hänen luettelonsa tappion skenaarioon: “Se ei ole vain numeroita, vaan myös dynamiikkaa, ja saimme varmasti pisteitä. Normaalisti olemme osaston portilla suurella enemmistöllä. “

“Riski on todellinen”

Rhônen ja Vidourlen välissä todellinen kysymysmerkki pidättäytymisen lisäksi laskee kahteen kirjaimeen: LR, Les Républicains -puolueen lyhenne. Mitä oikeistolaiset äänestäjät tekevät, varsinkin Nîmesissä, jossa pormestarin Jean-Paul Fournierin läheiset ovat kärsineet kovan tappion? Kun republikaanit vaativat saartoa RN: n bastionin osaston eteläosassa, heidän asemansa on paljon vähemmän selvä Gardin suurimmassa kaupungissa. “Vastustajamme ovat vasemmistoa”, jopa julistettu kuumaksi, Nîmesin pormestari vuonna Vapaa keskipäivä, ennen polkemista taaksepäin. Päinvastoin, La République en Marchen (LRM) ehdokkaat kutsuvat selvästi “Ei äänestää kansallisen rallin ehdokkaista”. Nîmesiin tullut Valérie Rouverand lisää: ”Luotan täysin äänestäjiin, jotka luottivat minuun ensimmäisellä kierroksella. Ei ääntä RN: lle! “

Sinulla on jäljellä 25,01% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Perusasiat