August 2, 2021

kantelija tuomitsee Le Pointin kunnianloukkauksesta

Näyttelijä Sand Van Roy, joka syyttää elokuvantekijä Luc Bessonia raiskauksesta ja seksuaalisesta väkivallasta, on saanut viikoittaisen tuomion kunnianloukkauksesta. Kohta ja yksi hänen toimittajistaan ​​soittaakseen hänelle «Puhelutyttö».

Pariisin rikostuomioistuin tuomitsi viikkolehden julkaisujohtaja Etienne Gernellelle ja kyseenalaistetun artikkelin kirjoittajalle Aziz Zemourille torstaina 24. kesäkuuta yhden ja 2 000 euron sakon. Heidän on myös maksettava yhdessä 3000 euroa vahingonkorvausta Mr.minä Van Roy sekä 2000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Kahdessa toukokuussa 2018 julkaistussa artikkelissa, muutama päivä sen jälkeen, kun belgialainen-hollantilainen näyttelijä teki ensimmäisen raiskausvalituksen, viikkoviikko esitti valituksen tekijän entisenä «Puhelutyttö». Médiapartin kyseenalaistamana Aziz Zemouri oli säilyttänyt tämän termin käytön, jopa vakuuttaen “Vaimentaa todellisuutta” ja perustuttava “Todistukset kerättiin elokuvamaailmassa ja Bessonin tuotannossa”.

Toukokuun lopulla pidetyssä istunnossa herra Zemourin asianajaja ei ollut esittänyt mitään todistuksia, mutta raportti Sand Van Royn ystävän kuulemisesta raiskaussyytteiden tutkinnasta ja «Suhde» kantelijan ja vanhuksen välillä.

Rikosoikeus pyyhkäisi päätöksessään tämän sivuun «Ainutlaatuinen asiakirja», jota käytettiin todisteena toimittajan tutkimuksen vakavuudesta, mutta mikä oikeudenmukaisuuden silmissä “Perusti[ssai]ei kunnianloukkauksen todellisuus “. Hän kritisoi sen puutetta“Vakava tutkimus” toimittajan, joka “Olisi pitänyt puhua varoen ja maltillisesti”.

Lue myös Luc Bessoniin kohdistuvan raiskauksen tutkinta aloitettiin uudelleen

“Kolmen vuoden ajan minut esiteltiin prostituoituna”

17e Pariisin tuomioistuimen jaosto katsoi myös, että “Väitetty menneisyys puhelutytöille » lainattu M: lleminä Sand Van Roy oli “Ei liity suoraan” raiskaussyytteiden kanssa. Lisäksi näyttelijä “Ei pyydetty” ennen artikkelia, vaikka toimittaja, joka tuomittiin jo kolme kertaa vuosina 2014, 2015 ja 2016 osallisuudesta kunnianloukkaukseen, tuomittiin “Sitoutunut kunnioittamaan ristiriitaisia”.

Aziz Zemouri korosti tätä Agence France-Presse -yrityksen kanssa ” ei mitään [justifiait] että hyökätään henkilön fyysiseen koskemattomuuteen hänen kyvystään riippumatta. “ Hän ilmoitti myös aikovansa valittaa vakaumuksestaan, koska hänen mukaansa “Tuomioistuin ei ratkaissut lakia”.

Sand Van Roy puolestaan ​​oli tyytyväinen tähän vakaumukseen, jolla oli lahja siirtää hänet jälkeenpäin, ”Kolmen vuoden aikana, [elle a] prostituoituna (…), Ihmiset [aya]Tässä artikkelissa pidetään oikeusperustana sanomalle, että. Näyttelijä kritisoi myös sitä ”Muut valittajat ovat [soient fait] käsitellä huoria sosiaalisissa verkostoissa ».

“Tuomioistuin tunnustaa (…) paitsi esitettyjen kommenttien virheellisyyden (…) myös vilpillisen mielen, jonka ne osoittivat [Mme Van Roy] siten ilman todisteita ja ilman vakavia tutkimuksia, joiden tarkoituksena on vahingoittaa hänen kunniaansa ja harkintaansa “, toivotti belgialaisen hollantilaisen näyttelijän Me Jade Dousselin.

Tapauskohtaisesti syytökset kiistävä Luc Besson asetettiin avustetun todistajan asemaan 25. tammikuuta. Näiden raiskaussyytteiden tutkinnasta vastaava tutkintatuomari ilmoitti osapuolille helmikuun lopulla aikomuksestaan. lopettaa tutkimukset, päätöksen, jonka Sand Van Roy puolustaa. Minullee Dousselin, tämä on“Oikeuden epääminen”.

Lue tarina: Sand Van Roy: “Luc Besson oli minulle kuin guru”

Maailma AFP: n kanssa

toinen