August 2, 2021

Kuinka UEFA sai jalkansa matolle Münchenin stadionin valaistuksen yli

Saksa-Unkari-ottelu (2-2) käytiin kovassa jännitteessä keskiviikkona 23. kesäkuuta eikä pelkästään urheilullisista syistä. Päivä aikaisemmin UEFA oli vahvistanut päätöksensä olla antamatta Allianz Arenalle, Münchenin stadionille, valoa sateenkaaren väreihin, joka on symboli taistelulle LGBT-yhteisön oikeuksien puolesta. Tämä valinta herätti kiivasta kiistaa kaikkialla Euroopassa. Apoliittisen järjestön asemassa oleva Euroopan jalkapalloliitto joutui epämukavaan asemaan näyttämällä olevan samaa mieltä Unkarin pääministerin Viktor Orbanin kanssa, joka äänesti kesäkuun alussa toimenpiteestä, jolla kiellettiin “Homojen ja sukupuolimuutosten edistäminen alaikäisten keskuudessa” osana joukkoa lapsirikollisuutta vastaan.

“UEFA on ahdistunut välttääkseen kiistoja ja päätti aloittaa yhteydenoton väittäen, ettei hän pelaa politiikkaa. Mutta se on mahdotonta, koska urheilusta ja erityisesti jalkapallosta on tullut syvästi poliittista. “, tarkkailee Jean-Baptiste Guégan, historian-maantieteen ja urheilun geopolitiikan opettaja. Jos tapaus on kuitenkin kasvanut, se johtuu myös siitä, että pelaajat ovat ottaneet kantaa, Antoine Griezmann ensimmäinen. Ranskalainen pelaaja lähetti twiitin, jossa kritisoitiin jyrkästi UEFA: n päätöstä. Ja skenaario, jonka mukaan pelaajat, jotka haluavat saada sateenkaaren käsivarsinauhan otteluiden aikana, on tulossa. Yksi tapa UEFA: lle lievittää jännitteitä. Saksalainen kapteeni Manuel Neuer on jo tekemässä sitä, eikä hän ole sanonut hänelle mitään.

Lue myös ”Maailman” pääkirjoitus: Oikeusvaltio, LMBT-oikeuksien parempi suoja Euroopassa

UEFA: n sisäiset jännitteet eivät ole mitään uutta. Organisaatio koostuu 55 kansallisesta liitosta, ja sillä on jatkuvasti suuri ero sen muodostavien maiden välillä, joskus näkemykset ovat hyvin erilaiset. “Vaikka useimmilla on yhtenevä asema rasismia vastaan, näin ei ole homofobian torjunnassa, taistelussa, jossa Venäjän, Unkarin, Puolan ja vähemmässä määrin myös Italian maat eivät pidä kiinni tai ovat vähän”, analysoi akateemista Lukas Aubinia, Venäjän ja urheilun asiantuntijaa. UEFA on aina etsinyt tasapainopistettä jäsentensä välillä, mutta tämä kanta vaikuttaa yhä kestävämmältä, kun Unkari käyttää tarkoituksella euroa poliittisiin tarkoituksiin.

“Orban tiesi täysin mitä hän teki”

“Hyväksymällä homofobisen lain juuri ennen tällaisen mediakilpailun alkua, vaikka Unkari on yksi järjestäjistä, Viktor Orban tiesi hyvin, mitä hän teki », Arvioi herra Aubin. Tälle tutkijalle Unkari jäljittelee Venäjää, joka oli antanut samanlaisen lain kuukausi ennen Sotšin olympialaisia ​​vuonna 2014. Vladimir Poutinen tavoin Viktor Orban haluaa esiintyä perinteisen yhteiskuntamallin arvoja puolustavana. , jonka oletetaan uhkaavan globalisaatio ja länsimaiden vaikutus. Tässä mielessä Münchenin sosiaalidemokraattisen pormestarin Dieter Reiterin ehdotus koristaa Allianz-areena sateenkaaren väreissä oli siunaukseksi populistijohtajalle, varsinkin kun se sai tukea Saksan hallitukselta ja Euroopan komissiolta. .

Sinulla on 42,34% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hänen vastauksensa