July 31, 2021

Louvren museon hyökkäyksen kirjoittaja tuomittiin kolmekymmentä vuotta vankilaan

Carroussel du Louvressa helmikuussa 2017 tapahtuneen hyökkäyksen tekijälle tuomittiin torstaina 24. kesäkuuta 30 vuoden vankeustuomio kahdella kolmasosalla turva-ajan. Pariisin erityisen kokoonpanotuomioistuin.

Abdallah El-Hamahmy, 33-vuotias egyptiläinen, tuomittiin “Myrkytysyritys terrorismiin liittyvässä yrityksessä julkisen vallan haltijaa kohtaan” ja “Rikollinen terroristijärjestö” tuomioistuin noudatti kansallisen terrorismin torjunnan syyttäjänviraston (PNAT) vaatimuksia.

Tämä helmikuun 3. päivänä 2017 tämä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sijaitsevan ympäristökonsultointiyrityksen entinen kaupallinen johtaja ilmestyi Carroussel du Louvressa kahdella machetella aseistettuna. Tämän tiedoston ainutlaatuisuus, hän kuljetti repussaan kolme suihkepulloa, jotka ruokkivat keskusteluja hänen projektinsa alkuperäisestä luonteesta. Kaatui sattumalta ”Sentinel” -partiossa, kun hän meni alas pohjoista suurta portaikkoa pitkin, hän oli haavoittanut kalloon sotilasta huutamalla«Allahou Akbar» ennen kuin kostotuli iskee.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Halusin rikkoa” Venus de Milo “: Louvren hyökkäyksen kirjoittajan ennennäkemättömän puolustuslinjan

Viimeisimmillä sanoillaan tuomioistuimelle syytetty toisti puolustuslinjansa: ”Halusin päästä Louvreen ja tuhota maalauksia. Tiesin, että sotilaat tappaisivat minut. Mutta en uskonut tappavan ihmisiä matkallani. “

Pitämällä yllä tarkoituksellisia murhayrityksiä tuomioistuin ei antanut luottoa tapahtumien tähän versioon. Presidentti Laurent Raviot tarkensi kuitenkin, että rikos säilyi “Ei ollut ristiriidassa hänen halunsa heikentää teoksia Louvressa”, ei siten täysin sulkea pois teorian ikonoklastisesta hyökkäyksestä.

“Epätodennäköinen” hyökkäyssuunnitelma

Puolustuksen suurin vaikeus oli tämän hyökkäyksen valmistelutoimen kronologia. Ennen nousuaan Dubai-Pariisi-lennolle El-Hamahmy varasi kiertueen, joka oli omistettu “Louvren museon mestariteokset”, joka on suunniteltu 29. tammikuuta 2017. Louvren löytämisen aikana hän sanoi tekevänsä päätöksen tehdä siellä kulttuuritahti pukeutua “Aineelliset ja symboliset vahingot” Ranskaan protestoimaan Syyrian ja Jemenin sotia vastaan. Mutta hän oli ostanut kaksi machetettaan Pariisin myymälästä edellisenä päivänä.

Syytteeseen tämä järjestys osoittaa, että hän aikoi ensin hyökätä ihmisiä: ”Tämä aikajärjestys tekee idean hajoamisesta Louvressa epätodennäköiseksi. Jos hän ajatteli käyttää näitä spraymaaleja töiden hajottamiseen, tämä idea ei ole hänen ensimmäinen eikä ainoa. Hän aikoi tulla Louvreen ja tappaa siellä olevat ihmiset, minkä hän olisi tehnyt ilman mahdollisuutta kohdata sotilaspartio. ” PNAT korosti myös“Jäsenyys” syytettyjen islamilaisen valtion (IS) järjestölle ja “Vaarallisuus” se merkitsee sitä, ettei häntä ole kyseenalaistettu.

Sinulla on 41,26% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

etsi lisää