August 1, 2021

Microsoft käynnistää Windows 11: n keskittyen selkeyteen

Suurimman osan ranskalaisten tietokoneista on tämä yhteinen asia: Windows on heidän ohjelmistojensa pääkivi, kiitos tähän käyttöjärjestelmään sisältyvän työkalusarjan, ja lämpimän vastaanoton se varaa tuhansille sovelluksille ja lisävarusteille. Sen luoja, Microsoft, ilmoitti torstaina 24. kesäkuuta, että Windows siirtyi versioon 11. Online-lehdistötilaisuuden aikana esitetyt parannukset tuntuivat meille arkailta, mutta tervetulleita.

Lähipäivinä uusia Windows 11 -tietokoneita markkinoidaan. Syksyllä on mahdollista muuntaa vanhat tietokoneet, joissa on Windows 10, versioon 11 ilmaiseksi. Yleiskatsaus.

Windows 11: n Käynnistä-valikko kohdentuu uudelleen ja muuttuu selkeämmäksi.

Käynnistä-painike, yhdyskäytävä Windows-valikoihin, jättää näytön vasemman kulman tarkentamaan uudelleen. Kun napsautat sitä, näkyviin tulee vastaava valikko, joka on huomattavasti tarkennettu. Tämä Käynnistä-valikko on erittäin kiireinen nykyisessä Windows 10: ssä, ja siinä on loputon luettelo sovelluksista ja kapea valinta ruutujen muodossa, joita on liian vaikea tunnistaa yhdellä silmäyksellä niiden erilaisista kooista huolimatta.

Windows 11: ssä on vain pieni valikoima sovelluksia, jotka on esitetty klassisina kuvakkeina, erityisen selkeitä. Niiden alla on luettelo asiakirjoista, äskettäin tai ei, tietokoneesta tai Internetistä. Jotkin näistä asiakirjoista ja sovelluksista valitaan Microsoftin tekoälyn toimesta.

Käynnistä-painikkeen vieressä tärkeimmät Windows-työkalut on ryhmitelty kuten aiemmin, palkkiin. Se löytyy myös keskitetysti näytön keskeltä, vähän kuin tabletilla tai Mac OS: llä, Apple-tietokoneiden kilpailijaohjelmistolla. Muuten, tämän palkin kuvakkeet ovat selkeämpiä. Nämä uudet valikot tuntuivat meille helpommin aloittelijoille. Sormen ohjaus, joka on mahdollista, kun tietokoneessa on kosketusnäyttö, näyttää huomattavasti yksinkertaistetulta Windows 11: llä – Windows 10: n kanssa se on melko hämmentävää.

  • Suuri tietopaneeli

Tietosyöttö voidaan avata, kuten älypuhelimella.

Ruudun vasemmalla puolella voit nyt näyttää pitkän tietolangan: sää, kalenteri, matka-aika töihin jne. Tämän “widgetit” -paneelin alaosassa on uutissyöte, jonka Microsoft mukauttaa automaattisesti. Ei tiedetä, näkyykö siellä mainoksia, kuten se on voinut olla aiemmin Windowsissa. Tämä säie näyttää paljon kuin älypuhelimen widget-paneeli, jonka Android otti käyttöön monta vuotta sitten ja jonka sitten iPhone kopioi.

  • Uusi Windows-organisaatio

On mahdollista valita näytön alue, johon ohjelmisto sijoitetaan.

Microsoft on osoittanut uuden tavan jakaa näytön kahteen tai kolmeen alueeseen, liu’uttaa useita sovelluksia vierekkäin. Vuorovaikutuksessa uudella tavalla painikkeella, joka näkyy ohjelmiston yläosassa ja jonka avulla ikkuna voidaan yleensä vaihtaa koko näyttöön, voidaan valita alue, jolla haluat näyttää ohjelmiston.

Kun useita ohjelmia sijoitetaan vierekkäin ruudulle, Windows muistaa nyt niiden sijainnin, jotta se voidaan löytää napsauttamalla vastaavaa SnapGroupia, joka näkyy näytön alareunassa kuvakkeena.

Windows 11: ssä on mahdollista asentaa älypuhelimille suunniteltuja Android-sovelluksia lataamalla ne Microsoftin sovelluskaupasta. Tämän toiminnon tarjoamiseksi Microsoft on tehnyt yhteistyötä kahden kumppanin kanssa: Amazon, jonka AppStore-sovelluskauppaa käytetään, ja Intel, jonka Bridge-tekniikka antaa ilmeisesti mahdollisuuden muuntaa Androidin tietokonekieli ymmärrettäväksi idiomaksi klassiselle tietokoneelle.

Tämä ilmoitus herättää kuitenkin kaksi kysymystä: ovatko kaikki Android-sovellukset käytettävissä ja toimivat? Ovatko ne miellyttäviä käyttää hiirellä, koska useimmissa tietokoneissa ei vielä ole kosketusnäyttöä, jota voidaan ohjata sormella? Kunnes voimme vastata näihin kysymyksiin, tämä ilmoitus on otettava jyvän suolalla.

Tarkista täältä