August 2, 2021

Muuttokysymys on Eurooppa-neuvoston vastuulla

Torstaina 24. ja perjantaina 25. kesäkuuta pidetyssä huippukokouksessa kokoontunut Euroopan unionin valtion- ja hallitusten päämiesten välinen keskustelu lupasi seurueensa mukaan olevan nopeaa, mutta se heijastaa joka tapauksessa joidenkin ja muiden huolta . Kun sää paranee ja Covid-19-pandemia vetäytyy, muuttoliikekysymys on todellakin palaamassa esiin. Italiassa, Kreikassa, Espanjassa, mutta myös Liettuassa, joka saapui äskettäin Valkovenäjän rajalle, erityisesti noin 400 pakolaista, irakilaista, syyrialaista ja afgaania. “Se ei ole paljon, mutta se muuttaa idän käsitystä muuttoliikkeestä”, uskomme komission tehtäväksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Maahanmuutto- ja turvapaikkasopimus” suosii turvallisuutta koskevaa lähestymistapaa turvapaikanhakijoiden arvokkaan vastaanoton kustannuksella. ”

Frontex-viraston tuoreimpien tietojen mukaan ylitysyritykset ovat lisääntymässä kaikkialla vuoteen 2020 verrattuna, lukuun ottamatta itäistä Välimeren aluetta (6215 vuoden 2021 alusta eli – 47%). Ne lisääntyivät 151% Välimeren keskiosassa (15 717) ja 104% (14 723) Länsi-Balkanilla.

Toissijaisen maahanmuuton maat, kuten Ranska tai Saksa, kritisoivat aina Italiaa tai Kreikkaa siitä, etteivät he ole riittävästi valvoneet rajojaan. “En usko, että Italiassa olisi tällä hetkellä edes pienintäkään edistystä”vaatii pohjoisen maan diplomaattia.

Euroopan linnoitus muodostuu

Saksassa pelätään, että kysymys saastuttaa vaalikampanjan syyskuussa pidettävissä parlamenttivaaleissa. “Maa rekisteröi tällä hetkellä hieman alle 400 turvapaikanhakijaa päivässä, kuten ennen Covidia”, osoittaa lähteen. Liittokansleri Angela Merkel keskusteli asiasta presidentti Emmanuel Macronin kanssa, jonka hän sai illalliselle perjantaina 18. kesäkuuta, ja Italian neuvoston puheenjohtajan Mario Draghin kanssa, joka vieraili maanantaina Berliinissä. Tällöin liittokansleri korosti tarvetta ylläpitää tiivistä yhteistyötä Turkin kanssa.

Italian pääministerin mielestä aihe on poliittisesti helposti syttyvä, ja hän antoi hälytyksen 24. ja 25. toukokuuta edellisen kahdenkymmenenseitsemän kokouksen aikana. “Otimme aiheen esityslistalle korjaamalla Draghin, mutta meidän ei pitäisi odottaa liikaa”kuitenkin luottaa lähteeseen Brysselissä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euroopan linnoituksen rajat ja ylitykset muuttoliikkeiden edessä

Komission syyskuussa 2020 esittämä ehdotus “globaaliksi muuttoliikesopimukseksi” on edelleen estetty, vaikka 27 jäsenvaltiota ovat sopineet tietyistä hankkeen näkökohdista, kuten Euroopan turvapaikkavirasto. Unionin puheenjohtajavaltio Portugali ei aikonut asettaa asiaa etusijalle. Mitä tulee Sloveniaan, joka seuraa sitä 1. päivänäOn Heinäkuussa se on nyt linjassa Unkarin ja Visegrad-ryhmän kumppaneiden kanssa koordinoidun ja yhtenäisen politiikan vastustajien leirissä.

Sinulla on jäljellä 50,57% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

linkitetty tähän