August 4, 2021

nykyaikainen sukellus Chilen painajaisiin

ARTE – TORSTAI 24.KESÄKUUTA KELLO 20.55 – SARJA

Se kelluu kahdeksan jakson yli Pakkaus tumma pilvi eläkkeellä olevan kenraalin henkilössä. Luis Gnecco, jonka ranskalainen yleisö oli löytänyt Pablo Nerudan varjossa, Pablo Larrainin runoilijalle omistamassa elokuvassa, ilmaisee muutamissa halveksivilla koristeilla koristeltuina kaikki painotukset, joita sotilaallinen laitos jatkaa yhteiskunnalle, joka ei ole vieläkään poistanut diktatuurin jälkivaikutuksia, olivatpa ne sitten institutionaalisia, taloudellisia tai eettisiä.

Lue arvostelu Nerudasta: Metsästetyn runoilijan jalanjäljissä

Tämä menneisyyden merkki ei estä Pakkaus olla täysin moderni sarja. Ensinnäkin siksi, että se tarjoaa kaunokirjallisuutta kaikelle todelliselle feministiselle liikkeelle, joka animoi Santiagon kadut ja maan suurkaupungit vuonna 2020. Toiseksi siksi, että tämä musta tarina vaatii yhtä paljon digitaalisen aikakauden käyttöä kuin se. “murrosikäisten kaunokirjallisuuden luvuille – parempi laittaa ne kaunokirjallisuuteen niin merkityksellisenä kuin se onkin liiallista.

Santiagon lukiossa – yksityisessä, katolilaisessa, elitistisessä – useat opiskelijat syyttävät opettajaa seksuaalisesta väkivallasta. Vaikka suurin osa lukiolais tyttöistä osoittaa saavansa opettajan irtisanomisen, muutama poika, komeat lapset, rugbypelaajat, jotka kouluttaa laitosta johtava pappi, haaveilevat isiensä ja isoisiensä kokemasta rauhasta ja pyrkivät palauttamaan sen. . Blanca, mielenosoitusliikkeen kärjessä, siepataan ilman sieppausta. Tapaus on uskottu kolmelle tutkijalle (Antonia Zegers, Daniela Vega – hänellä oli nimirooli vuonna Upea nainen, Sebastian Lelio – ja Maria Gracia Omegna), jotka huomaavat nopeasti, että verkkopelin järjestäjä on osoittanut uhrille hyökkääjät, sanoi «Suden peli», “Suden peli”.

Odottamaton liittouma

Kolmikko kutoo tuskallisesti tiensä läpi epäinhimillisen osallisuuden sokkelon kaikkien suostumusten (kirkollinen, armeija, teollisuus, poliisi), yleisen välinpitämättömyyden naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, mutta myös houkuttelevien nuorten, välillä. ja täynnä testosteronia, ja kourallinen heidän vanhemmista sisaruksistaan ​​kauhistuu kaikesta genrestään poikkeavasta, “incelsistä” (misogynistisista poikamiesista).

Lue myös: “Wakolda”: häiritsevä goottilainen tarina

Argentiinalainen ohjaaja Lucia Puenzo, erittäin pelottavan elokuvan kirjoittaja – Wakold -, joka kertoi salaperäisen saksalaisen lääkärin hajoamisesta pienen Argentiinan elämässä toisen maailmansodan jälkeen, liittyi Chilen luojiin Pakkaus, Sergio Castro ja Enrique Videla suorittavat käsikirjoituksen ja ohjaavat sarjan ohjaajaa. Luultavasti hän hengittää tämän pimeän energian näihin muutaman tunnin ahdistuksiin. Lavastus (johon myös Nicolas Puenzo, Sergio Castro ja Marialy Rivas osallistuivat) miettii Santiagon kaupunkimaisemaa ylhäältäpäin, liukastuu vakoojana ylemmän keskiluokan jäisiin sisätiloihin, ei epäröi, ettei spektaakkeli saa järkyttyä. väkivaltaa, joskus itsetyytyväisyyden vaarassa.

Sinulla on jäljellä 16,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

näytä julkaisijasivusto