August 1, 2021

pääministeri esittelee hallituksensa eroamisen

Algerian pääministeri Abdelaziz Djerad esitteli torstaina 24. kesäkuuta hallituksensa eron presidentti Abdelmadjid Tebbounelle, seuraavana päivänä sen jälkeen, kun hallitseva Kansallinen vapautusrintama (FLN) voitti lainsäätäjävaalien viralliset tulokset. .

Djerad on toiminut 28. joulukuuta 2019 lähtien hallituksen päämiehenä päivittäisten asioiden hoitamisessa. “Hyväksyn eroamisen, mutta jatkan ajankohtaisten asioiden hoitamista uuden hallituksen nimittämiseen asti”, sanoi herra Tebboune, lainaa virallinen Algerian Presse Service (APS) -toimisto.

Lue myös Algeriassa parlamentti FLN: n väreissä

Djerad, 67, on saanut lähtökohdan useita kertoja, mutta vaikka hänet kritisoitiin Algerian talouskriisin hallinnasta, hänet uusittiin kesäkuussa 2020 ja sitten helmikuussa 2021.

Lainsäädäntövaaleja leimasi historiallinen pidättäytyminen (77%), mikä todistaa algerialaisten kasvavasta tyytymättömyydestä ja epäluottamuksesta suurelta osin huonoon poliittiseen luokkaan. Hirakin protestiliike sekä maallinen ja vasemmistolainen oppositio hylkäsivät äänestyksen etukäteen tuomiten a “Naamiaiset”, kaikkien toisinajattelevien äänien sortamisen taustalla.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Algeria syöksyi epävarmuuteen väestön syrjäyttämän lainsäädännön seurauksena

Vallan haltuunotto

Tuleva yleiskokous johtaa todennäköisesti koalitioon, joka yhdistää kaksi perinteistä puoluetta (FLN ja National Democratic Rally, RND), itsenäiset, islamikonservatiivit ja pienet vallan lähellä olevat ryhmät. Heti kun heidät valittiin, suurin osa riippumattomista jäsenistä lupasi uskollisuuden presidentti Tebbounelle.

Pääministeri voi sanoa, että valtionpäämies voi joko uudistaa herra Djeradin tai nimittää eduskunnan enemmistön edustajan tai jopa sellaisen henkilön, joka ei ole sidoksissa poliittiseen puolueeseen.

Seuraavan hallituksen päämiehen on sovellettava herra Tebbounen etenemissuunnitelmaa paikallisvaaleista vuoden loppuun mennessä. Viranomaiset ovat itse asiassa päättäneet palauttaa hallinnan kahden ja puolen vuoden poliittisen kriisin jälkeen jättämättä huomiotta kadun vaatimuksia: oikeusvaltio, demokraattinen siirtyminen, kansan suvereniteetti, riippumaton oikeus.

Lue toimitustiedot: Algeria autoritaarisessa umpikujassa

Maailma AFP: n kanssa

siirry tähän sivustoon