August 2, 2021

Rakastustrio, kulkukoira, elinikäiset ystävät … Lukemisideomme

AAMULUETTELO

Psykiatri ottaa vastaan ​​sairaalan, ja vaikeudet alkavat (hänelle): Virginia Reevesin uusi romaani, Avioliiton anatomia, on häiritsevä saavutus. Viikoitevalikoimamme, kuten Jean-Christophe Cavallinin essee koiran ja tutkijan tapaamisesta (mutta myös kirjallisuudesta ja ekologisista kysymyksistä), ovat suuren sveitsiläisen kirjailijan Friedrich Dürrenmattin romaanit. Täydelliset teokset ovat alkaneet ilmestyä, Philippe Séclierin valokuvat, joissa tutkitaan Tadao Andon arkkitehtonista työtä, tai Arrigo Lessanan romaani, tarina kummallisesta ylösnousemuksesta (tietysti fiktiivinen).

NOVEL. “Avioliiton anatomia”, kirjoittanut Virginia Reeves

Psykiatri Edmund Malinowskille kuuluva tehtävä Montanan sairaalan hallinnoinnin vuoksi on yhtä ylivoimainen kuin jännittävä, koska siihen sisältyy mielisairauksien hoidon uudistaminen. Toisin kuin potilaissa, Malinowskilla on elämä laitoksen ulkopuolella, ja romaani kietoo hienovaraisesti psykiatrisen maailmankaikkeuden tutkimuksen parin hajoamiseen.

Koska päähenkilö ei tullut yksin suorittamaan sankarillista tehtäväänsä; hän otti vaimonsa Lauran mukanaan. Virginia Reeves asettaa herkän vuorottelun, jossa mies ja nainen ottavat toisensa jälkeen hallinnan kertomuksesta monimutkaisessa ja höyryttävässä empatian järjestelmässä. Joten lukija värähtelee, jota vetää ensin tehtäväänsä omistautuneen “Edin” kommunikaatioenergia, jonka jälkeen hänet tarttuu hänen yksinäisen vaimonsa katkeraan selkeään luonteeseen, joka on toissijainen sankaritar, joka sulkee hänet pois. Kuilu laajenee entisestään, kun ilmestyy kolmas hahmo, Penelope, nuori ja erittäin kaunis epileptinen potilas, jolle Ed kiinnittää erityistä huomiota.

Aloittavasta rakastavasta triosta Virginia Reeves ei piirrä vaudevilleä, vaan epäselvää draamaa. Hän maalaa pelottavan terävän muotokuvan narsistisesta mieshahmosta. Mutta tämä kova ja voimakas romaani ei ole pelkästään pelkistetty, vaan kyseenalaistaa myös mahdollisuuden uudistaa instituutioita ja mieliä. Hahmonsa romahduksen kautta kirjailija järkyttää sielun lääkäreiden ylimielistä optimismia. Adrienne Boutang

Virginia Reevesin

EKOKRIITTINEN. ”Musta valet. Kohti narratiivin ekologiaa ”, kirjoittanut Jean-Christophe Cavallin

Mitä tunteita, mitä tietoa voi odottaa tapaamisesta akateemikon eläkkeellä tehtaalla ja kulkukoiralla? Tämä on kysymys, jota tämän esseen lukija ei aio kysyä. Institutionaalisen prosessin uusista kirjallisista lähestymistavoista lupaavin on epäilemättä ekokritiikki. Puuttui kuitenkin kirja, joka uudistaa käsityksemme kirjallisuudesta. Musta valet on tämä kirja.

Sinulla on 66,58% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

käy verkkosivustolla