August 2, 2021

Saksa avaa historiansa vähän tunnetun luvun

BERLININ KIRJE

Yli seitsemänkymmentä vuotta. Tällöin noin 12 miljoonan itäisestä Euroopasta vuosina 1944–1948 karkotetun saksalaisen historiaan kului museo Berliinin sydämessä.

Tämä dokumentaatiokeskukseksi kutsuttu – Lento, karkotus, sovinto – tämä 6000 neliömetrin tila lähellä Potsdamer Platzia, joka toivotti ensimmäiset vierailijansa tervetulleeksi keskiviikkona 23. kesäkuuta, ei kerro vain vähän tunnettua lukua 1900-luvun historiassa.e vuosisadalla. Kaoottiseen syntyyn liittyneet kiistat todistavat myös näiden kahden miljoonan karkotetun miehittämän ambivalenttisesta paikasta toisen maailmansodan muistossa.

Presidentti kiisti

Ajatus tällaisen museon perustamisesta juontaa juurensa vuoteen 1999. Olemme sen velkaa Erika Steinbachille, silloiselle kristillisdemokraatille (CDU) ja karkotettujen liiton (BdV) presidentille, joka perustettiin vuonna 1958 puolustamaan kansalaisten muistoa ja etuja. Saksalaiset joutuivat sodan päätyttyä poistumaan kodeistaan ​​Reichin, Tšekkoslovakian, Unkarin ja Balkanin itäosilla.

Alusta alkaen projekti oli kiistanalainen. Valitun konservatiivin, joka tunnetaan vastustaneensa vuoden 1990 jälleenyhdistymisen jälkeen Oder-Neisse-linjan tunnustamista Saksan ja Puolan lopulliseksi rajaksi, syytetään haluavansa varjella Saksan vastuuta toisen maailman rikoksissa Sota korostamalla Keski- ja Itä-Euroopasta karkotettujen kansalaistensa kärsimyksiä III: n tappion aikanae Reich.

Lue myös Berliinin ja Varsovan välinen suhde on testattu Erika Steinbachin toimesta

Erika Steinbach ei saanut liittokansleri Gerhard Schröderin tukea huolimatta sosialidemokraattisen puolueen (SPD) entisen pääsihteerin Peter Klotzin ja hänen itsensä Sudetenlandista, Tšekkoslovakian alueelta, jonka natsi-Saksa liittyi vuonna 1938. (SPD), joka ei halua tällaista muistopaikkaa Berliiniin.

Loput urastaan ​​vakuuttavat hänen arvostelijansa ajasta, että he olivat oikeassa varovaisuudessa: Vastustettuaan voimakkaasti Angela Merkelin tervetullutta politiikkaa vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana, kansanedustaja päätyi lopettamaan CDU: n ja Bundestagin vuonna 2017. hän on toiminut Desiderius-Erasmus-säätiön puheenjohtajana, joka on lähellä äärioikeistolaista Alternative for Germany (AfD) -puoluetta.

Angela Merkelin vaalit vuoden 2005 lopussa muuttivat tilannetta. Muutama kuukausi murhattujen Euroopan juutalaisten muistomerkin vihkimisen jälkeen Brandenburgin portin ja Potsdamer Platzin välissä, uusi liittokansleri sanoi kannattavansa “Näkyvä merkki” Berliinistä löytyy sodan lopussa siirtymään joutuneiden väestöjen kohtalo. Se varmistaa kuitenkin, että tämä tehtävä ei kuulu yksinomaan karkotettujen federaatioon ja sen kiistanalaiseen presidenttiin.

Sinulla on 53,59% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

valitse lähde