July 23, 2021

tietojenkäsittelytieteen tutkijan, seikkailijan, rikollisen ja internet-tähden kuolema

Hänen kuolemansa pääsi kansainvälisen lehdistön otsikoihin: John McAfee löydettiin elottomana sellistään Barcelonan vankilassa keskiviikkona 23. kesäkuuta, missä häntä pidettiin odottamaan todennäköistä luovuttamista Yhdysvaltoihin. United. Tutkimuksen ensimmäiset osat osoittavat, että entinen liikemies olisi tehnyt itsemurhan.

Nimikaupan virustentorjunta-alan kustantajan perustaja John McAfee oli jättänyt tietotekniikan lähes kolmeksi vuosikymmeneksi, ja hänet tunnettiin nyt parhaiten vakavista lakien aiheuttamista käytöksistään ja ylellisestä persoonallisuudestaan, josta tiedotusvälineet raivoivat. Yrityksen myynnin jälkeen vuonna 1994 tämä “Itsensä julistautunut naisten rakastaja, seikkailu ja mysteeri, oli aloittanut useita seikkailuja, jotka johtivat hänet pidätykseen hänen oman laskunsa mukaan kaksikymmentäyksi kertaa yksitoista eri maassa”, muistuta häntä Washington Post.

Huumekauppa, veronkierto, kiellettyjen aseiden kantaminen, häirintä … ja ennen kaikkea murhatutkinta: Belizen poliisi halusi kuulustella häntä vuonna 2012 erään hänen saarella olevan naapurinsa murhasta, joka löydettiin kuolleena luodin päähän ja josta hänellä oli riita. Mukaan Gringo: John McAfeen vaarallinen elämä, vuonna 2016 julkaistu dokumentti, hän olisi maksanut hitmanille tästä operaatiosta. Jos hän on aina kieltänyt olevansa vastuussa tapahtumasta, siviilioikeus totesi hänet vastuulliseksi vuonna 2018. Myös tämän dokumentin mukaan hän olisi järjestänyt kidutuksen ja lyödä miestä, jonka epäillään murtautuneen kotiinsa. Tämä mies, David Middleton, ei selvinnyt vammoistaan.

John McAfee pakeni sitten. Uskomattoman paetuksen jälkeen poliisi pidättää hänet Guatemalassa valokuvan metadatan ansiosta, jonka toimittaja julkaisi verkossa Vice joka seurasi häntä. Lopulta hänet lähetetään takaisin Miamiin.

Hänet pidätetään jälleen Yhdysvalloissa, Tennessee, rattijuopumuksesta ja kiellettyjen aseiden kantamisesta vuonna 2015. Pitkän menettelyn jälkeen hänet määrätään maksamaan 25 miljoonaa dollaria (20,9 miljoonaa d ‘euroa) vahingonkorvausta perheenjäsenille. entinen naapuri, mutta rikosoikeudelliset menettelyt eivät koskaan onnistuneet.

Juoksussa vuosia

Huolimatta häntä vastaan ​​käydystä oikeudenkäynnistä John McAfee haaveili olla poliitikko. Hän oli ehdokas Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016 ja sitten vuonna 2020. Hän halusi omaksua Libertarian puolueen värit, mutta ei koskaan saanut virallista nimitystä. Hänet pyydetään Yhdysvalloista veronkierron vuoksi, ja hän aloitti erityisesti kampanjansa vuoden 2020 presidentinvaaleille Havannan satamasta Kuubasta julistaen: “Minut haluaa rikollisena hallitus, jonka ehdokkaaksi haen”.

Tämä kampanja, jota hän ei suorittanut loppuun, oli hänelle tapa mainostaa kryptovaluutta. Koska sillä välin John McAfee – joka myönsi, ettei osannut todella ohjelmoida – oli todellakin muuttunut kryptovaluutta-guruksi. Hän oli jopa luonut sellaisen, nimeltään ”Epstein ei tehnyt itsemurhaa”. Hän aloitti salaliittoteorian amerikkalaisen miljardööri kuolemasta itsemurhalla. Tämä uusi intohimo toi hänelle uusia oikeudellisia ongelmia Yhdysvalloissa, missä häntä ja hänen henkivartijaansa syytettiin petoksista ja rahanpesusta kryptovaluuttatoimien yhteydessä. Amerikkalaisen pörssin santarmimies syytti häntä myös siitä, että hän oli edistänyt kryptovaluutta korvausta vastaan.

Yhdysvaltain veroviranomaiset epäilivät lopulta, ettei hän ollut ilmoittanut merkittäviä tuloja – hän kehui lehdistössä, ettei ollut tehnyt ilmoitusta useita vuosia. Espanjan poliisi pidätti hänet vuonna 2020 ja odotti vankilassa mahdollista luovuttamista Yhdysvaltoihin, jolle tuomari oli antanut muutama tunti ennen itsemurhaa ensimmäisen myönteisen lausunnon.

John McAfeen todellinen taloudellinen tilanne on kuitenkin edelleen mysteeri. Vuonna 2008 New Yorkin ajat selitti jo menettäneensä suurimman osan omaisuudestaan. Viikko sitten hän kirjoitti Twitterissä menettäneensä kaiken. “Yhdysvallat uskoo, että minulla on piilotettuja kryptovaluuttoja. Haluaisin, mutta kaikki on sulanut (…) ja jäljellä olevat omaisuuteni takavarikoitiin. Kaikki ystäväni ovat kadonneet pelätessään olevansa yhteydessä minuun. Minulla ei ole mitään, mutta en kadu mitään. “

Toistuvat provokaatiot

Kertoiko hän totuutta? On mahdotonta tietää, että John McAfee on viettänyt suurimman osan elämästään kertomalla uskomattomia tarinoita, jotka ruokkivat hänen legendaansa. A Internet-käyttäjien haastattelussa vuonna 2013 hän oli väittänyt asuneensa “99%: lla” huumekauppaa, kun hän oli tietokonekehittäjä vuosina 1971-1982. ”Oikea kivesteni murskattiin vasaralla vuonna 1974, kun joutuin vaikeuksiin paikallisen huumeherran kanssa Oaxacan osavaltiossa [Mexique]. Se on nyt rypäleen kokoinen ja pienen frisbeen muotoinen. Olen ollut Meksikon vankiloissa kolmessa eri tilanteessa, ja rehellisesti sanottuna en suosittele niitä ”, hän kirjoitti tuolloin ilman, että näiden anekdoottien todenmukaisuus oli täysin selvillä.

Hän kertoi myös siitä, kuinka hän oli joutunut sieppauksen yrityksiin (ja kuinka hänen vaimonsa oli yhdessä tapauksessa ollut avustaja) tai kuinka hän harrastaa seksiä valaan kanssa (hän selittää myöhemmin, että se oli valhe, jonka tarkoituksena oli osoittaa, kuinka uskollisia ihmiset ovat).

Vuosien ajan hän oli käyttänyt Twitter-tilinsä, jota seurasi yli miljoona ihmistä, moninkertaistamaan provokaatioita ja mielikuvituksellisia lausuntoja. Hän oli varoittanut, että jos hänet löydetään kuolleena, “Kyse ei olisi itsemurhasta vaan salamurhasta”tai että tällaisessa tapauksessa suurin osa “31 terabittiä tietoa” että hän väitti keränneensä osoittaisi “Hallituksen korruptio”, ja lähetetään lehdistölle.

Jopa kuolleena John McAfee jatkoi provokaatioitaan, todennäköisesti järjestämällä julkaisut etukäteen tai sellaisen kolmannen osapuolen avulla, jolla oli pääsy hänen tileihinsä sosiaalisissa verkostoissa. Muutama tunti hänen kuolemansa jälkeen hänen Q-kirjaimestaan ​​todellakin lähetettiin kuva Q-kirjaimesta: tämä viittaus salaliittoteoriaan QAnon aiheutti välittömästi kiivaan keskustelun kannattajiensa keskuudessa. John McAfee oli vitsaillut useita kertoja, että hän oli tai tiesi salaliittoteorian ytimessä olevan salaperäisen informaattorin “Q” henkilöllisyyden.

Maailmaverkkosivuston linkki