August 2, 2021

Venäjän varoitus tuli Mustalla merellä brittiläistä alusta vastaan

Harvinainen merivoimien tapaus Mustalla merellä: Keskiviikkona 23. kesäkuuta Venäjän ulkoministeriö syytti Lontoota “Räikeä provokaatio” ja kutsui Ison-Britannian suurlähettilään kuninkaallisen laivaston HMS-aluksen jälkeen Puolustaja, lähestyi samana aamuna Krimin rannikkoa, liitettyä Ukrainan niemimaata ja hyvin herkkää merivyöhykettä, jossa venäläiset yrittävät saada aikaan alueellisen hegemoniansa. Venäjän puolustusministeriö puolestaan ​​väitti ampuneensa varoituslaskuja brittiläiseen rakennukseen, ja jopa pommitti sen lentorataa. Lontoo on kiistänyt kansainvälisen oikeuden rikkomisen.

Moskovan mukaan HMS Puolustaja, joka toimi Mustanmeren luoteisosassa, rikkoi Venäjän rajaa ja saapui sen aluevesille. Alus olisi törmännyt 3 kilometriä Venäjän vesille lähellä Fiolentin niemiä, lähellä Sebastopolin satamaa, joka on Venäjän laivaston kotipaikka. ”Tuhoajaa varoitettiin aiemmin aseiden mahdollisesta käytöstä, jos laitonta läsnäoloa jatketaan Venäjän federaation aluevesillä. Ison-Britannian hävittäjän miehistö ei reagoinut varoitusmerkkeihin, minkä seurauksena venäläisen partioaluksen pakotettiin suorittamaan varoituslaskuja. “ Venäjän puolustusministeriön virallisen version mukaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Vladimir Poutinen ja Recep Tayyip Erdoganin välillä, julma sopimus

Venäläisen aluksen ilmoitettiin ampuneen varoituksia ja SU-24M-kone pudotti pommeja brittiläisen aluksen polulle. Venäjän viranomaiset ovat jopa julkaisseet tarkan “ajoituksen”: varoituslaskut klo 12.06 ja 12.08. Kello 12:19 SU-24M: n ennalta varautuva pommitus tuhoajan polkua pitkin. Klo 12.23 brittiläisen aluksen sanottiin poistuneen Venäjän alueelta. ”Britannian laivaston hävittäjän vaaralliset toimet Mustallamerellä [représentent] Yhdistyneiden Kansakuntien yleissopimuksen räikeä rikkomus “, tuomitsi Venäjän puolustusministeriön, joka kutsui “Brittiläinen osapuoli suorittaa perusteellisen tutkimuksen HMS-hävittäjän miehistön toiminnasta Puolustaja ».

“Krimin vedet eivät ole venäläisiä”

“Uskomme, että venäläiset tekivät ampumaharjoituksia Mustallamerellä ja varoittivat merenkulkualaa heidän toiminnastaan. HMS: ään ei kuitenkaan kohdistunut tulta Puolustaja, ja kiistämme väitteen, että pommeja pudotettiin sen polulle “, reagoi Britannian puolustusministeriön tiedottaja. “Kuninkaallisen laivaston alus ei ollut Venäjän vesillä, se kulki kansainvälisesti tunnustettua reittiä Ukrainan ja Georgian välillä”, sanoi Downing Streetin tiedottaja.

Sinulla on jäljellä 50,45% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Vilkaisua näihin tyypeiin