August 2, 2021

Viktor Orban perustelee syrjivää Unkarin lakia ja puolustaa homoseksuaalien oikeuksia

Unkarin pääministeri Viktor Orban puhui homoseksuaalien puolustajana ja kielsi torstaina 24. kesäkuuta, että Unkarissa äskettäin hyväksytty syrjivänä pidetty laki loukkasi LGBT-ihmisten (lesbot, homot, biseksuaalit, trans) oikeuksia, jotka saapuivat Brysseliin Euroopan unionin (EU) huippukokous.

”Laki ei koske homoseksuaaleja. Kyse on siitä, kuinka vanhemmat haluavat kouluttaa lapsiaan seksistä ”, hän vakuutti. “Kommunistisen hallinnon aikana homoseksuaalisuudesta rangaistiin ja minä taistelin sen puolesta [la] vapaus ja [les] oikeuksia [des personnes homosexuelles]. Puolustan homoseksuaalien oikeuksia ”, sanoi Unkarin hallituksen päämies, jota enemmistö eurooppalaisista kollegoistaan ​​kritisoi uudesta lainsäädännöstä.

Lue myös ”Maailman” pääkirjoitus: Oikeusvaltio, LMBT-oikeuksien parempi suoja Euroopassa

Herra Orbanin puolueen aloitteesta Unkarin parlamentti hyväksyi 15. kesäkuuta lain, jonka tarkoituksena on kieltää “Alle 18-vuotiaiden lasten saataville asettaminen, joka osoittaa tai kannustaa seksuaalisuutta itsessään, sukupuolen muutosta tai homoseksuaalisuutta”. Hänet leimattiin keskiviikkona nimellä ” häpeä “ Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Unkari kieltää “homoseksuaalisuuden osoittamisen” alaikäisille

“Vaikeat kysymykset”

Seitsemäntoista jäsenvaltiota, mukaan lukien Ranska, Saksa, Espanja ja Italia, ovat myös kutsuneet yhteisen kirjeen EU: n päämiehille ja Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) pääsihteerille Antonio Guterresille (vierailija EU: n huippukokouksessa) aiheesta tarve puolustaa eurooppalaisia ​​arvoja. Unkaria mainitsematta kirje pahoittelee “Perusoikeuksia ja erityisesti seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjimättömyyden periaate”.

Torstaina herra Orban reagoi tähän kirjeeseen: “Kaikelle Unkarille on kunnia, että pääministeri tai komission päällikkö on kiinnostunut Unkarin laista, olemme heidän käytettävissään, ja kerron mielelläni heille, että kyse ei ole laista homoseksuaalisuus. ”

”Tämä laki kertoo siitä, kuinka lapsi oppii seksistä. Nämä ovat vaikeita kysymyksiä ja heitä koskevat päätökset ovat yksinomaan vanhempien vastuulla. Valtion on luotava olosuhteet, jotta vanhemmat voivat käyttää näitä oikeuksia “, hän sanoi uudestaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euroopan unioni liikkeelle, mutta jakautui Unkarin homofobisten lakien edessä

Maailma AFP: n kanssa

Toimialuenimesi