August 2, 2021

viranomaiset ilman uutisia 99 ihmisestä

Yhdysvaltain viranomaiset pahoittelevat edelleen 99 kadonneen torstaina 24. kesäkuuta sen jälkeen, kun keskellä yötä tapahtui näyttävä romahdus Champlain Towers South -asuinkompleksin rakennuksessa, joka sijaitsee Surfsidessä lähellä Miamia Floridassa (Yhdysvallat). Ainakin yksi ihminen kuoli tässä katastrofissa, jonka syy on toistaiseksi tuntematon. Pelastuspalvelut kilpailevat aikaa vastaan ​​etsimään raunioita ja etsimään kadonneita.

“Viisikymmentäkolme ihmistä on löydetty, eikä yhdeksänkymmentäyhdeksästä muusta ole mitään uutisia”Miami-Daden piirikunnan poliisipäällikkö Freddy Ramirez sanoi ja herätti pelkoa suurista veroista. “Tapahtuman alkuperästä on vedottu useisiin syihin; tällä hetkellä olemme edelleen tutkimuksen alustavassa vaiheessa. “Olemme haastavia huonoja uutisia, kun otetaan huomioon tuho, Floridan kuvernööri Ron DeSantis varoitti. Presidentti Joe Biden ilmoitti puolestaan, että osavaltio oli valmis auttamaan eloonjääneiden hätäapu- ja kunnostustoimia.

Kaksitoista kerrosta romahti noin kello 1.30 (7.30 am KST) ja vapautti suuren pölypilven useiden korttelien yli. “Kuljetimme ainakin kaksi ihmistä sairaalaan tänä aamuna, ja yksi heistä kuoli”Surfside-kaupunginjohtaja Charles Burkett sanoi NBC: ssä.

Kadonneiden joukossa on monia Latinalaisen Amerikan kansalaisia, mukaan lukien yhdeksän argentiinalaista, kolme uruguaylaista ja kuusi paraguaylaista. Paraguayn ulkoministeri Euclides Acevedo puolestaan ​​vahvisti, että katastrofi oli huolestunut Paraguayn ensimmäisen vaimon sisaresta Silvana Lopez Moreirasta ja hänen perheestään.

Kyseessä on 55 huoneistoa

Merenrantakohteen koko siiven romahtaminen vaikutti noin 55 huoneistoon, sanoi Miami-Dade Countyn pelastuspalvelujen apulaispäällikkö Ray Jadallah lehdistötilaisuudessa, joka lisäsi, että rakennuksesta oli evakuoitu 35 ihmistä, joista osa oli myös rakennuksesta. romahtanut osa.

Surfside-isännät a “Pääasiassa juutalainen yhteisö”, kertoi toinen lääninhallinnasta vastaava Daniella Levine Cava, jonka mukaan useita rabeja on mobilisoitu tarjoamaan tukea kaikille tai osalle evakuoiduista asukkaista ja heidän sukulaisistaan. Miami Beachin pohjoispuolella sijaitsevassa kaupungissa on itse asiassa lähes 2500 ortodoksista juutalaista 6000 asukkaalle, kuten vuonna 2018 kertoi uskoon perustuva juutalainen telegrafiavirasto.

Tämän asuinkompleksin romahtamisen syitä ei vielä tiedetty torstai-iltapäivällä, kertoi Miami Herald Mminä Levine Cava. Työt rakennusten saattamiseksi standardien tasolle olivat käynnissä, etenkin katon suhteen, kuten useat virkamiehet sanoivat, jotka epäilivät kuitenkin, että tätä pitäisi nähdä syynä romahtamiseen.

Pelastuspalvelut lähettivät lähes 80 pelastusyksikköä paikalle lähellä rantaa. Tutkimusta voitaisiin jatkaa “Vähintään viikko”, sanoi toinen Surfside -kaupungista vastaava Andrew Hyatt. Paikalliset tiedotusvälineet kertoivat, että rakennus on rakennettu vuonna 1981 ja että siihen kuuluu yli 130 huoneistoa.

Maailma AFP: n kanssa

selaa tätä sivustoa