August 2, 2021

Arnaud Mimran tuomittiin 13 vuodeksi vankeuteen sveitsiläisen rahoittajan sieppauksesta

Jo tuomittiin muutoksenhakumenettelyssä vuonna 2017 kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen osallistumisestaan ​​petoksiin CO-päästöoikeuksien markkinoilla2, rikkipitoinen liikemies Arnaud Mimran tuomittiin 13 vuodeksi rikosoikeudelliseen vankeuteen perjantaina 25. kesäkuuta hänen osallistumisestaan ​​rikkaan sveitsiläisen rahoittajan Yomi Rodrigin kiristykseen vuonna 2015.

Tuomioistuin teki päätöksensä kymmenen tunnin harkinnan jälkeen. Syyttäjä oli pyytänyt liikemieheltä 16 vuotta vankeutta. Syyttäjän mukaan Arnaud Mimran, 49, olisi ollut “Suunnittelija ja kapellimestari” rikkaan sveitsiläisen rahoittajan kiristämisestä, jolle hän oli järjestänyt tapaamisen Pariisissa 15. tammikuuta 2015.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös 16 vuoden vankeusrangaistus Arnaud Mimranille, entiselle kauppiaalle, joka on osallisena sveitsiläisen rahoittajan sieppauksessa

Läsnä kokouspaikassa – missä Arnaud Mimran ei käynyt – sveitsiläisen kauppiaan oli siepannut neljä hupullinen miestä ja viety huoneistoon Pariisin pohjoisosassa. Hänen vanginvartijansa olivat saaneet hänet ostamaan muutaman miljoonan euron arvopapereista amerikkalaisen lain mukaisen yrityksen a ” tyhjä kuori “ arvoton, tosiasiallisesti Arnaud Mimranin omistama.

Järjestäytynyt rikos

Kauppias vapautettiin melkein kuuden päivän synnytyksen jälkeen. Myös Arnaud Mimran oli siepattu 24 tuntia sveitsiläisen kauppiaan jälkeen, mutta syyttäjän mukaan se oli “Lavastus” murtamaan sveitsiläisen rahoittajan.

Arnaud Mimranin puolustus selitti, että heidän asiakkaansa oli syytön ja että sieppaukset ja sieppaukset olivat Titax-nimisen jengin työtä, joka on järjestäytyneen rikollisuuden hahmo ja herra Mimranin epämääräinen tuntemus. Asianajajiensa mukaan vain Titaxilla oli ajatus sieppauksesta ja kiristämisestä. Titax tapettiin kotinsa edessä sveitsiläisten takavarikoinnin aikana. Hänen kuolemaansa ei liity sieppausta ja pakkosiirtoa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Sieppaukset, sieppaukset, jengien järjestäytynyt kiristys: Arnaud Mimran kärsimysten edessä

Viisi muuta henkilöä, joita syytetään osallistumisesta sveitsiläisen rahoittajan sieppaamiseen ja kiristämiseen, esiintyivät vapaasti oikeudellisessa valvonnassa Assize Courtissa, mukaan lukien entinen Thaimaan nyrkkeilyn mestari Farid Khider. Kaksi näistä syytetyistä, mukaan lukien entinen mestari, ei todettu syyllisiksi ja vapautettiin.

Kolme muuta syytettyä, joista yksi ei ollut läsnä istunnossa, tuomittiin neljäksi vuodeksi kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Seitsemäs mies, brittiläinen rahoittaja, joka ammuttiin kiristyksen pahentamasta piilotuksesta, pakeni Dubaihin ja oli oletuksena oikeudenkäynnissä. Hänet tuomittiin yhden vuoden vankeuteen.

Arnaud Mimranin olisi pitänyt ilmestyä myös vapaaksi sen jälkeen, kun hän oli suorittanut toukokuun alussa kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksensa laajasta “hiiliveropetoksesta”, mutta hänet syytettiin ja vangittiin huhtikuussa kahdessa vanhassa aineistossa: Vuonna 2011 hänen entisen anoppinsa, miljardööri Claude Dray, ja se murhaksi vuonna 2010 toisen hahmon verotapauksessa, Samy Souied. Arnaud Mimran kiistää osallistumisensa näihin kahteen tapaukseen.

Maailma AFP: n kanssa

Katso tästä