July 28, 2021

Derek Chauvin tuomittiin 22 vuodeksi vankeuteen

Se oli historiallinen tuomio. Kaksi kuukautta sen jälkeen kun hänet on tuomittu murhasta, 46-vuotiaan afroamerikkalaisen George Floydin, poliisi Derek Chauvinin, toisen ja kolmannen asteen murhasta tuomittiin 22 ja 2 vuoden vankeus (kaksisataa seitsemänkymmentä kuukautta), perjantai 25. kesäkuuta.

Minnesotan rangaistusohjelmassa määrättiin vähintään kaksitoista ja puoli vuotta vankeuteen 45-vuotiaalle upseerille, joka oli vangittu tuomion julistamisen jälkeen, mutta tuomari Peter Cahill, joka tuomitsi tuomion 1: Klo 30.00 (20.30 Pariisissa) Minneapolisin tuomioistuimessa, ylitti.

Säilyttämällä neljä raskauttavaa seikkaa hän oli jo avannut tietä paljon raskaammalle rangaistukselle. Syyttäjät tuomitsevat puolestaan “Odious väärinkäytökset” ja putki “Erityisen julma” poliisi, oli vaatinut 30 vuotta vankeutta.

“Tämä historiallinen tuomitseminen vie Floydin perheen ja kansakuntamme yhden askeleen lähemmäksi sovintoa antamalla heidän kääntää sivua ja nimittämällä vastuuhenkilöt.”, tervehti George Floydin perheen asianajajaa Ben Crumpia Twitterissä.

Tunnit ennen istuntoa katsojat kokoontuivat Minneapolisin tuomioistuimen ulkopuolelle, jossa kahdeksan viikon oikeudenkäynnin aikana lähetetyt sotilaat katosivat. Muutama yritys oli edelleen suojattu puupaneeleilla, mutta pohjoinen metropoli näytti melkein palanneen normaaliksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös George Floydin kuolema: Amerikka “helpotettu” historiallisella tuomiolla

George Floydin perheen liikkuva puuttuminen

Kuulemistilaisuuden alkaessa George Floydin perhe puhui asiasta. Huoneessa näytetyssä videossa hänen 7-vuotias tyttärensä Gianna sanoi pyytävänsä “Koko ajan uutiset häneltä”. Perheenjäsen kysyy tältä, mitä hän sanoisi isälleen, jos voisi nähdä hänet uudestaan: “Se olisi: Kaipaan sinua ja rakastan sinua”, sanoiko hän.

George Floydin veli, Philonise Floyd, on pyytänyt tuomioistuinta tuomitsemaan Derek Chauvinin enimmäisrangaistuksesta. George Floydin nuorempi veli Terrence Floyd vaati myös enimmäisrangaistusta ja kysyi Derek Chauvinilta: ” Miksi ? Mitä ajattelit, kun polvistuit veljeni kaulaan, kun tiesit, ettei häntä ole uhka? ”. Minnesotan apulaisoikeusministeri Matthew Frank puolestaan ​​muistutti, että Derek Chauvin väärinkäytti poliisivaltuuttaan päivänä, jolloin hän tappoi George Floydin.

Poliisin äiti puolestaan ​​Carolyn Pawlenty sanoi, että hänen poikansa oli ” hyvä mies “, joku, joka “Hän on aina omistanut elämänsä ja aikansa poliisille”. “Hän mietti tapahtumista paljon” annettu 25 päivänä toukokuuta 2020, “Näin hinnan, jonka hän maksoi, enkä usko, että raskas lause olisi hänelle hyvä”, hän lisäsi kuulemisen aikana, jonka tarkoituksena oli asettaa rangaistus.

Lopuksi poliisi puhui lyhyesti esittääkseen hänen “Valitettavuus Floyd-perheelle”, lisäämällä: “Tulevaisuudessa on uutta tietoa, joka toivottavasti on mielenkiintoista ja antaa sinulle mielenrauhaa”, hänen ensimmäisen julkisen puheensa aikana 13 kuukautta George Floydin kuoleman jälkeen.

Poliisin uudistushanke

25. toukokuuta 2020 Derek Chauvin ja kolme kollegaa halusivat pidättää mustan neljäkymmentä jotain, epäiltyään suorittaneensa väärennetyn 20 dollarin setelin suuressa kaupungissa Yhdysvaltojen pohjoisosassa. Hallitsemaan häntä he laittivat hänet käsirautoihin ja kiinnittivät hänet maahan kadun keskelle.

Polvi George Floydin kaulassa Derek Chauvin oli pitänyt painostustaan ​​melkein kymmenen minuuttia, välinpitämätön afroamerikkalaisten valitussa, mutta myös järkyttyneiden ohikulkijoiden vetoomuksissa.

Nuoren tytön kuvaama ja lataama kohtaus muuttui nopeasti virukseksi. Viikkojen ajan suljettu joukko ihmisiä oli mennyt Yhdysvaltojen kaduille, mutta myös muualle, vaatiakseen rasismin ja poliisiväkivallan lopettamista.

Mobilisoinnin lasku kesti viikkoja, mutta keskustelut näistä asioista ovat edelleen kiihkeät Yhdysvalloissa, missä presidentti Joe Biden toteuttaa hitaasti kampanjansa aikana luvattuja uudistuksia.

Lue myös: Amerikkalainen poliisi on edelleen tappava mustille

Republikaanien ja demokraattien senaattorit ilmoittivat kuitenkin torstaina viikkoja kestäneiden neuvottelujen jälkeen päättyneen “Periaatteellinen sopimus poliisin uudistushankkeesta”. “Lopullisen lain parissa on vielä tehtävää”, he selventivät.

Päätös, josta voidaan valittaa

Lastentarhanopiskelijat paikassa, jossa George Floyd kuoli 25. toukokuuta 2020.

Derek Chauvinin oikeudenkäyntiä oli seurattu tiiviisti koko maassa. Poliisi, joka oli läsnä jatkuvasti kuuden viikon kuulustelujen aikana, kieltäytyi todistamasta. Hänen asianajajansa vakuutti, että hän oli tyytynyt noudattamaan poliisissa voimassa olevia menettelyjä ja että George Floydin kuolema johtui terveysongelmista yhdistettynä huumeiden nauttimiseen.

Palkintolautakunnat eivät olleet vakuuttuneita ja kesti alle kymmenen tuntia löytääksesi hänet syylliseksi. Heidän päätöksensä otettiin vastaan ​​suurella helpotuksen huokauksella monilta, jotka pelkäsivät maan syttyvän jälleen, jos Derek Chauvin olisi vapaa kuulemistilaisuuksista.

Hänen asianajajansa Eric Nelson ei kuitenkaan ole muuttanut puolustustaan. Hän vetosi asiakkaansa sitoutuneen “Vilpittömässä mielessä virhe” ja pyysi lyhennettyä rangaistusta jo suoritettuun aikaan, mikä mahdollistaisi poliisin vapauttamisen välittömästi. Hän esitti riskin siitä, että hänen asiakkaansa, joka oli vangittu korkean turvallisuuden laitoksessa, tapettaisiin vankilassa.

Samanaikaisesti hän pyysi oikeudenkäynnin kumoamista osittain siksi, että epäiltiin joidenkin tuomarien puolueettomuutta. Perjantaiaamuna tuomari Peter Cahill hylkäsi hänen esityksensä ja löysi “Todistaminen epäonnistui” hänen väitteensä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös George Floydin kuolema: Minneapolisissa aktivistit vaativat edelleen poliisin uudistamista tuomion jälkeen

Riippumatta päätöksestä, siitä voidaan valittaa, herra.e Nelson on jo ilmaissut aikomuksensa vaatia tuomion kumoamista etenkin tiettyjen tuomarien puolueettomuudesta johtuvien epäilyjen vuoksi.

Oikeustapaus ei lopu tähän: Derek Chauvinin kolme kollegaa syytetään maaliskuussa 2022 “Rikososuus murhassa” Minnesota Justice.

Samanaikaisesti näiden neljän miehen on myös ilmoitettava liittovaltion oikeuden edessä “Perustuslaillisten oikeuksien rikkominen” kirjoittanut George Floyd. Päivämäärää ei ole vielä asetettu.

Valikoimamme artikkeleita George Floydin kuolemasta

Löydät kaikki artikkelimme George Floydin kuolemasta otsikko.

MaailmaVoit kokeilla tätä