August 3, 2021

Espanja hyväksyy uraauurtavan lastensuojelulain

“Minulle on liian myöhäistä. Muille lapsille ei. “ Vuosi sitten brittiläinen pianisti James Rhodes tiivisti taistelunsa monien kansalaisjärjestöjen ohella Espanjan puolesta, maan puolesta, jossa hän asuu, kunnianhimoisen lastensuojelulain hyväksymiseksi. Taiteilija sanoi omaelämäkerrassaan, Instrumentaali (julkaissut Canongate Books Ltd vuonna 2015, kääntämätön), jonka raiskaukset hän oli urheilunopettajan uhri 6-vuotiaana. Tänä perjantaina, 25. kesäkuuta, tämä lainsäädäntö, joka tunnetaan paremmin nimellä “Rodoksen laki”, tuli voimaan.

Kymmenen vuoden työskentelyn jälkeen asiantuntijoiden ja poliittisten puolueiden välillä tämä orgaaninen laki, joka hyväksyttiin 20. toukokuuta Espanjan parlamentissa (297 ääntä puolesta ja 52 vastaan ​​- äärioikeiston Voxin puolue), käsittelee kaikkia lapsiin kohdistuvan väkivallan eri puolia ehkäisystä alkaen. hyvitys varhaisen havaitsemisen tai oikeussuojan avulla. Tärkeimpien kansalaisjärjestöjen “yhtenäisenä” lähestymistapana pitämä “tienraivaaja”, se muuttaa kuusitoista voimassa olevaa lakia, sisältää lähes kaikki ministeriöt ja velvoittaa hallinnot kehittämään herkistämisstrategian ja torjumaan tätä väkivaltaa.

”Vuonna 2006 julkaistussa Yhdistyneiden Kansakuntien raportissa paikoista, joissa lapsiin kohdistuva väkivalta tapahtuu pääasiassa, todettiin, että se on estettävissä. Hän inspiroi tekstin henkeä, joka asettaa toimenpiteet kaikissa ympäristöissä, joissa lapset kehittyvät: koulut, vapaa-ajan- ja urheilukeskukset, lääketiede, poliisi, tuomioistuimet jne. “korostaa Almudena Olaguibel, lapsipolitiikan asiantuntija Unicefin Espanjan sivuliikkeessä.

“Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ei voitu torjua vain rikoslain uudistuksella, se on otettava huomioon globaalista näkökulmasta ja siihen on sisällytettävä koko yhteiskunta”, lisää Sonsoles Bartolomé, vaarallisten lasten ja nuorten auttamista käsittelevän säätiön (ANAR) oikeudellinen johtaja, johon voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

Velvollisuus tehdä valitus

Laki kuitenkin tekee joitain muutoksia rikosasioissa. Ottaakseen huomioon uhrien vaikeudet sanan vapauttamisessa lykätään siten lapsille tehdyn hyväksikäytön ja seksuaalisen väkivallan vanhentumisaikoja, jotka alkavat kulua vasta 35-vuotiaana eivätkä enää ikääntyessään. . .

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “16-vuotiaille alaikäisille lapsille tehtyjen seksirikosten kuvaamattomuudesta”

Toinen tärkeä muutos: laissa säädetään a “Velvollisuus tehdä valitus” kaikille, jotka tietävät tai epäilevät alaikäisiin kohdistuvaa väkivaltaa, myös Internetissä. Kotitehtävissä lukee ” vahvistettu Opettajille tai lääkäreille. “Kaikkien on ymmärrettävä, että heillä on suojeleva tehtävä lapsia kohtaan, ehkäistä ja tunnistaa väkivalta sekä muodostaa ketju, joka lähettää tietoa takaisin eri tasoille”, alleviivaa Mminä Olaguibel. Kenenkään ei pitäisi ajatella, että tämä väkivalta on yksityisen tai kotitalouden asia. “

Sinulla on jäljellä 36,06% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

katso sivu