August 2, 2021

Hongkongissa hyvästit viranomaisten sulkemalle oppositiolehdelle “Apple Daily”

Se odotti jonoja useita tunteja, torstaina 24. kesäkuuta, saadakseen käsiinsäApple Daily, toisinaan jo ennen lehdistöstä poistumista, Hongkongin kansalaiset osoittivat olevansa syvästi kiintyneitä tähän röyhkeään ja mielivaltaisesti kiistanalaiseen sanomalehteen, jonka viranomaiset sulkivat uuden kansallista turvallisuutta koskevan lain nimissä. Kahdenkymmenen kuuden vuoden aikana päiväkirja oli kiistämättä asettanut itsensä Hongkongin yhteiskunnan ytimeen etenkin nuorten ja suosituimpien luokkien keskuudessa. Lukijoidensa mielestäApple Daily ei ole koskaan ollut vakavin eikä luotettavin sanomalehti, mutta se tulee olemaan “ainoa sanomalehti, joka todella kertoi totuuden”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Hongkongissa lahdella oleva Apple Daily ilmestyy viranomaisia ​​vastaan

Nimen palvojat menivät keskiviikkona torstai-iltana myös sanomalehden pääkonttoriin Tseung Kwan O: han, Hongkongin uusille alueille, asettamaan kukkia porttien eteen ja huutamaan tukensa edelleen siellä oleville lopullisille toimittajille. . Viimeksi mainitut vastasivat heille rakennuksen katolta tai ikkunoista heiluttamalla hyvästit puhelimillaan, ikään kuin olisivat aluksella, joka lähti kaupungista, ottaessaan mukanaan äänenvapauden ja rohkeuden, jotaApple Daily ruumiillistettu. Viimeisimmän numeron “yhdellä” on valokuva näistä jäähyväisistä, nimeltään “Ilman katumusta”.

Tunnistaa sen puremasta punaisesta omenasta turkoosilla pohjalla ja värikkäillä sivuilla, jotka on verhottu valokuvilla ja grafiikoilla, Apple Daily vuonna 1995 oli mullistanut lehdistöalan. Otsikko ei ole koskaan menettänyt mahdollisuutta kiinnittää hallitusta, poliisia, mutta myös skandaalisivuillaan tähtiä ja muita kaupungin magnoja. Hän kaatoi joitain ministereitä, mutta ennen kaikkea seurasi kaikkia tärkeimpiä protestiliikkeitä, erityisesti vuosina 2003, 2014 ja 2019, ja vahvisti yhä selvemmin, että hän hylkäsi Kiinan kommunistisen puolueen viskeraalisesti.

Viimeinen jalusta

Työntekijät, päätoimittaja Lam Man-Chung ja varapäätoimittaja Chan Pui-Man, Apple Dailyin atriumissa lopullisen painoksen valmistuttua, Hongkongissa 23. kesäkuuta.

Aloitti liikemies Jimmy Lai, joka on tällä hetkellä vankilassa, Apple Daily on siis lopulta lopettanut toimintansa viranomaisten painostuksesta, jotka erityisesti jäädyttivät tilinsä alle vuosi sen jälkeen, kun Peking hyväksyi kansallisen turvallisuuden lain 30. kesäkuuta 2020 tuhoamaan omalla tavallaan dramaattisesti kaikki haasteet erityishallintoalue. Sen asukkaat ovat kuitenkin aina uskoneet, että heidän perusvapautensa – erityisesti sananvapaus ja lehdistönvapaus – taataan heille ainakin vuoteen 2047 asti perustuslailla, Hongkongin perustuslailla perustuslain nojalla. kaava “Yksi maa, kaksi järjestelmää”.

Sinulla on jäljellä 69,52% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Mene tänne