July 28, 2021

Intiassa Narendra Modi yrittää uudistaa vuoropuhelua Kashmirin kanssa

Lähes kaksi vuotta Pakistanin väittämän voimakkaan Intian Kashmirin haltuunoton jälkeen Intian pääministeri Narendra Modi ja hänen sisäministeri Amit Shah vastaanottivat torstaina 24. kesäkuuta New Delhissä Himalajan alueella. Kokouksen virallinen kuva oli tapahtuma sinänsä. Näemme, että hindujen kansallismielisten johtajien duo ympäröi suurimmaksi osaksi poliittisia vastustajia, joista suurin osa oli asetettu kotiarestiin tapauksesta riippuen seitsemästä neljääntoista kuukauteen ennen kuin heidät vapautettiin vuoden 2020 aikana.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun jälkimmäiset näkevät käsityöläiset 5. elokuuta 2019 tapahtuneessa vallankaappauksessa, jossa Jammu ja Kashmir, Intian ainoa muslimien enemmistöalue (65%), menettivät osittaisen autonomian, jonka sille siihen mennessä antoi Perustuslaki, joka on amputoitu buddhalaiselta Ladakhin provinssilta ja joka on hävinnyt liittovaltion asemasta, jotta se voidaan laskea Intian unionin yksinkertaisen alueen joukkoon Delhin suorassa valvonnassa. Yli 5000 ihmistä pidätettiin, Internet-yhteys oli estetty 213 päiväksi ja kymmeniä tuhansia sotilaita sijoitettiin kentälle tavallisesti läsnä olevien 500 000 sotilaan lisäksi.

Lue myös Intia alensi itsevaltaisuutta

Virallisesti torstain tapaaminen oli “Sydämellinen”. MM. Modi et Shah kertoivat vierailleen, että heidän etusija on “Vahvistaa paikallista demokratiaa” Kashmirissa. He kertoivat heille, että uutta vaalikarttaa ollaan laatimassa “Nopeasti” järjestääkseen paikalliset vaalit laillisen edustajakokouksen palauttamiseksi, jotta uuden pääjohtajan asettaminen pääkaupunkiin Srinagariin ja viime kädessä alueen palauttaminen liittovaltioksi.

“Petetty luottamus”

Jammusta ja Kashmirista on viety hallitus kesäkuusta 2018 lähtien. Vuosi ennen sen asettamista valvonnalle herra Modin Intian kansanpuolue (BJP) oli todellakin poistunut koalitiosta, jota tuolloin johti Kansan demokraattisen puolueen puheenjohtaja Mehbooba Mufti Jammun ja Kashmirin (PDP), mikä johti «Presidentin sääntö», mekanismi, jonka avulla liittohallitus voi hajottaa toimeenpanovallan väliaikaisesti.

Mminä Mufti ei täsmentänyt, aikooko hän osallistua vaalikartan rakentamiseen. Hän halusi muistaa hahmon “Perustuslain vastainen ja laiton” 5. elokuuta 2019 toteutetusta operaatiosta. “Jammun ja Kashmirin väestö on vihainen ja nöyryytetty, taistelemme perustuslaillisesti, demokraattisesti ja rauhanomaisesti Nehru meille hänen aikanaan myöntämän erityisaseman palauttamiseksi”, hän sanoi.

Sinulla on 48,67% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

siirry tähän sivustoon