August 4, 2021

Israel palauttaa velvoitteen käyttää naamioita suljetuissa julkisissa tiloissa

Koronaviruksen uusiutuessa maassa, jossa yli puolet väestöstä on jo saanut kaksi rokoteannosta, Israel ilmoitti perjantaina 25. kesäkuuta palauttavan velvoitteen käyttää naamiota suljetuissa julkisissa tiloissa.

“Infektioiden lisääntymisen vuoksi terveysministeriö ilmoittaa, että tänään keskipäivästä lähtien naamioita vaaditaan kaikissa paikoissa, jotka eivät ole ulkona, kotia lukuun ottamatta”, sanoi ministeriö lehdistötiedotteessa. Alle 7-vuotiaat lapset, vammaiset ja urheilulajit ovat vapautettuja velvollisuudesta käyttää naamiota sisätiloissa.

Israelilaisia ​​kehotetaan lisäksi käyttämään terveysnaamaria suurissa ulkotilaisuuksissa, “Esimerkiksi tänä viikonloppuna järjestettävään Pride Marchiin liittyvien tapahtumien aikana”, lisäsi ministeriö viitaten Tel Avivissa perjantai-iltapäivällä järjestettyyn mielenosoitukseen, johon odotetaan tuhansia ihmisiä.

Maa otti kevään 2020 ensimmäisten joukossa käyttöön terveysmaskien käytön julkisilla paikoilla. 18. huhtikuuta lähtien se ei ole enää pakollista ulkona.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Israel herää eloon vihreällä passilla

Yli 100 uutta tapausta päivässä

Israelin pääministeri Naftali Bennett varoitti keskiviikkona, että jos yli 100 uutta Covid-19 -tapausta kirjataan päivittäin viikon ajaksi, naamioiden käyttö olisi jälleen pakollista.

Maanantaista lähtien terveysviranomaiset ovat rekisteröineet päivittäin yli 100 uutta Covid-19-potilasta. Torstaina terveysviranomaiset tunnistivat 227 uutta potilasta viimeisimpien saatavilla olevien tietojen mukaan.

Heprealainen osavaltio ilmoitti keskiviikkona lykkäävänsä alueen uudelleen avaamista matkailijoille “Delta-variantin mahdollisesta leviämisestä huolimatta”.

Pandemian huipulla, tammikuussa, Israelissa kirjattiin päivittäin noin 10 000 tapausta, ennen kuin laaja rokotuskampanja mahdollisti kontaminaation vähenemisen. Yli viisi 9,3 miljoonasta israelilaisesta (55% väestöstä) on sittemmin saanut kaksi rokoteannosta. Kaiken kaikkiaan yli 840 000 saastumista on kirjattu Israelin pandemian alkaessa, mikä on aiheuttanut 6428 kuolemaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Israelin hyvin poliittinen rokotekestys

Maailma AFP: n kanssa

napsauta nyt