August 4, 2021

Joe Biden laski kahdenvälisen 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuurisopimuksen

Joe Biden ilmoitti torstaina 24. kesäkuuta tekemänsä sopimuksen kymmenen republikaanien ja demokraattien senaattorien kanssa suunnitelmasta suuriin infrastruktuuri-investointeihin, mikä osoitti selkeän menestyksen kuukausien neuvottelujen jälkeen, vaikka hänen on silti turvattava tuki vasemmalta siipiltään juhla. “Meillä on sopimus”, sanoi herra Biden tämän odotetun kokouksen lopussa. Harvinainen kuva, hän itse lähti ilmoittamaan siitä Valkoisen talon etupihalle valittujen virkamiesten läsnä ollessa.

Suunnitelma perustuu yli 1,2 biljoonan dollarin investointeihin kahdeksan vuoden aikana, Valkoinen talo sanoi, mukaan lukien 312 miljardia dollaria liikenteeseen, mukaan lukien tiet ja lentokentät, ja 266 miljardia dollaria muun tyyppisiin infrastruktuureihin, kuten vesiliikenteen salliviin, tai nopea internetyhteys. Republikaanit ja demokraatit ovat päässeet sopimukseen suurimmasta esteestään: tämän massiivisen projektin rahoittamisesta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Biden haluaa uudella laajakaistatarjouksellaan kopioida Rooseveltin”

Republikaanit olivat sanoneet vastustavansa kiihkeästi yritysverojen korotusta, jonka Joe Biden ehdotti alun perin, kun taas Valkoinen talo kieltäytyi ottamasta käyttöön uusia veroja, jotka vaikuttaisivat kotitalouksiin, jotka ansaitsevat alle 400 000 dollaria vuodessa, kuten esimerkiksi bensiiniverolla. Loppujen lopuksi suunnitelmalla on tarkoitus vahvistaa erityisesti verotarkastuksia “Vähentää” maksamattomien verojen määrä ja vuonna 2020 vapautettujen varojen uudelleenohjaaminen pandemian torjumiseksi, joita ei ole käytetty muun muassa.

“Amerikan demokraatti toimii”

Demokraattisen presidentin, joka on valittu lupauksella sovittaa Amerikka, tämä sopimus osoittaa sen “Amerikan demokratia toimii ja voi saada tuloksia”. Jos se on merkittävä edistysaskel, se ei kuitenkaan merkitse keskustelujen loppua. “Minulla ei ole takuuta”, saadakseen äänet tämän projektin siirtämiseksi senaatille, myönsi herra Biden samalla kun hän osoitti optimismiaan. “Kumpikaan puolue ei saanut kaikkea mitä halusi”, hän korosti ja vakuutti, että yksimielisyyden saavuttaminen oli hinta.

Kongressin kaksi demokraattisen enemmistön johtajaa korostivat torstaina, että suunnitelman on kuljettava käsi kädessä toisen suuren lakiesityksen kanssa, joka sisältäisi Bidenin hallinnon muut painopisteet. Kuukausien keskustelujen jälkeen neuvottelut etenevät kahteen rinnakkaiseen suuntaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yhdysvalloissa Joe Bidenilla on ensimmäisiä esteitä

Toisaalta tämä infrastruktuurisuunnitelma “Perinteinen” (sillat, tiet, lentokentät …). Ja toisaalta Bidenin prioriteetit, jotka demokraatit kutsuvat “Perheinfrastruktuuri” tai “Ihmisen”. Edustajainhuoneen demokraattinen puhemies Nancy Pelosi ilmoitti torstaina vakaasti, ettei republikaanien ja demokraattien välisestä yksimielisyyteen infrastruktuurista äänestetä “Ellei” että senaatti hyväksyy myös lakiesityksen, joka sisältää muut tärkeimmät demokraattiset painopisteet: vanhusten apu, lastenhoito mutta myös ilmastonmuutoksen torjunta. Lausunto, jota suosii puolueen vasemman laidan edustajat, kuten parlamentin valitsema Alexandria Ocasio-Cortez.

Tasapainottaminen

Senaatin demokraattinen johtaja Chuck Schumer kertoi hänelle torstaiaamuna “Kannustettu” senaattoreiden välisellä sopimuksella, muistuttaen samalla, että hän aikoi aina edetä tässä kaksinkertaisessa projektissa “Liittyvät” : toisaalta republikaanien ja demokraattien välinen sopimus infrastruktuurista ja toisaalta monimutkainen parlamentaarinen tapa, jonka avulla demokraatit voisivat hyväksyä senatilla vain kapean enemmistönsä senaatissa.

Tasapaino molempien osapuolten sopimusten ylläpitämiseksi lienee erittäin herkkä. Demokraattisten johtajien on todellakin varmistettava sekä konservatiivisempien että edistyksellisempien valittujen virkamiestensä tuki ja säilytettävä samalla republikaanien infrastruktuurikeskuksen kannatus näiden kahden laskun eloonjäämiseksi. Chuck Schumer aikoo järjestää ensimmäiset täysistuntomenettelyjen äänestykset infrastruktuurisopimuksesta jo “Palata” senaattorit heinäkuussa. Istunto keskeytetään ylähuoneessa torstai-iltana 12. heinäkuuta asti.

Samalla hän ilmoitti aikovansa järjestää toisen äänestyksen talousarvion tekstistä, jonka pitäisi viime kädessä sallia Biden-ohjelman toisen puolen hyväksyminen. “Niin nopeasti kuin mahdollista”.

Maailma AFP: n kanssa

käytä tätä linkkiä