August 2, 2021

Johnny Hallydayn Harley-patsas saa ympäristöalan edustajat yskimään Pariisissa

Jopa kuolleena Johnny Hallyday sytyttää Bercyn! Pariisissa veistosprojekti, jonka tarkoituksena on kunnioittaa rokkari Palais Omnisportsin edessä, jossa hän on laulanut useita kertoja, aiheuttaa melkoisen poliittisen kiistan. Emmanuelle Pierre-Marie, ympäristöministeri 12e arrondissement (patsas, jota patsas pystyttää), on todellakin hyvin varautunut kyseessä olevan työn suhteen, joka keskittyy valtavaan Harley-Davidsonin moottoripyörään. Vaikka kaupunginosan neuvoston oli tarkoitus tutkia asiakirja keskiviikkona 23. kesäkuuta, se poisti sen esityslistalta ilman selityksiä. Oikea huutaa jo “Vihreä sensuuri”. Hän tuomitsee “Ideologiset ja lahkolaiset näkökohdat” suhteessa“Taiteilija, joka ilmentää Pariisia ja Ranskaa”.

Kaikki alkoi yhdestä miehestä, nykytaiteeseen erikoistuneesta pariisilaisesta galleriaomistajasta Kamel Mennourista. Johnny Hallydayn kuoleman jälkeen, joulukuussa 2017, herra Mennour halusi, että Pariisiin asennettaisiin veistos Musta on musta. Tätä varten hän kääntyi yhden edustamiensa taiteilijoiden, Bertrand Lavierin, 72, kuvataiteilijan, joka tunnetaan päällekkäisistä esineistään: jääkaappi, joka on sijoitettu kassakaappiin, alasin, joka on asennettu huonekaluun. laatikoilla …

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19-pandemia on tuskin hidastamassa “Johnnymaniaa”

Tätä varten Bertrand Lavier yhdisti kaksi “nuorten epäjumalan” tunnusta: moottoripyörän ja sähkökitaran. Hänen suunnittelemansa muistomerkki koostuu 4,75 metrin teräspuusta, joka on Gibson-kitarakaulan muotoinen ja juuttunut sinertävään pohjaan. Maston yläosassa on oltava valtaistuimella aito Harley metallisinisellä värillä, malli Fat Boy. “Runollinen varte”virallisen esityksen mukaan. Laeticia Hallyday vahvisti projektin, joka saattaa tuntua melko kitschiltä, ​​ilahduttuna tästä “Toimi Johnnyn muistin herättämiseksi elämään”.

Syötä ympäristönsuojelijoiden oikeudenkäynti

Kamel Mennourin ajatuksena oli tarjota tämä teos Pariisin kaupungille, jotta se asenisi sen Accor Arenaksi uudelleen nimitetyn Palais Omnisportsin eteen Johnny-Hallyday -esplanadille, joka on tarkoitus avata syyskuussa. Keskustelu kaupungintalon kanssa sujui sujuvasti, ja tämän lahjoituksen tukeminen on edelleen toimitettava seuraavalle kunnanvaltuustolle, joka on suunniteltu 6. heinäkuuta.

“Olen hieman huolissani kaikuisista kunnianosoituksista, joita tämä muistomerkki todennäköisesti herättää”, lisää 12-vuotias kaupunginjohtajae kaupunginosassa

Mutta ensimmäinen askel, 12 valitun virkamiehen tarkastelue kaupunginosassa, kohtasi Pariisin ainoan ympäristönsuojelupormestarin Emmanuelle Pierre-Marien vastustuksen. “Johnny Hallyday on valtava taiteilija, ja olin iloinen ajatuksesta, että teos edustaa tätä suurta laulajaa, hän selittää. Siellä olen epäilevä. Aikana, jolloin haluamme luoda kestävän ja rauhallisen kaupungin, projektissa on pääasiassa Harley-Davidson, joka symboloi jotain aivan erilaista. ” Ympäristönsuojelijoille ja hänen kaltaisilleen feministeille tämäntyyppiset moottoripyörät, niiden voimakkaalla moottorilla ja kolinalla, liittyvät enemmän saastumiseen, meluun ja hypervirilityyn. Kaikki vihreät hylkäävät. Pariisissa kunta, johon he ovat yhteydessä, on juuri päättänyt maksaa pysäköinnin moottoripyörille ja skoottereille. “Olen hieman peloissaan takaiskuista, jotka tämä muistomerkki todennäköisesti herättää”, lisää Emmanuelle Pierre-Marie.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Alueellinen vuosi 2021: kolme päivää ennen toista kierrosta, kolme kokousta ja kolme tunnelmaa Ile-de-Francessa

Ongelma: kaupunkia hallitsevat sosialistit eivät laulaa samaa sävyä. “Tuen tietysti tätä työtä, vakuuttaa Emmanuel Grégoire, Anne Hidalgo ensimmäinen avustaja. Hän soittaa Johnny Hallydaya. Moottoripyörä on taiteilijan henkilökohtainen symboli. “

Kaksi päivää ennen aluekierroksen toista kierrosta on oikeus ilahduttaa ympäristönsuojelijoiden oikeudenkäyntiä. “Moottoripyörät olivat osa Johnnyn elämää, ei vihreille loukkaus”, puristaa Valérie Montandonia, joka valittiin (republikaanit) 12: stae kaupunginosassa samalla kun tunnustetaan, että projektin estetiikka voidaan kyseenalaistaa. “Miksi poistit tämän aiheen esityslistalta? Päinvastoin, meidän on keskusteltava siitä ”, hän sanoo. Pariisin neuvostolle suunniteltu keskustelu lupaa olla kiehuvaa. ” Sytytä tuli “, Johnny lupasi.

paras sivusto