July 31, 2021

keisari toistaa japanilaisten huolenaiheita

“Keisari on hyvin huolestunut koronaviruksen aiheuttamasta nykyisestä saastumisesta”, Keisarillisen kotitalouden viraston päällikkö Yasuhiko Nishimura sanoi torstaina (24. kesäkuuta) pidetyssä lehdistötilaisuudessa. “ Kun otetaan huomioon yleisen mielipiteen huolenaihe, Hänen Majesteettinsa näyttää olevan huolissaan infektioiden mahdollisen kiihtymisen riskistä tämän tapahtuman seurauksena “, hän lisäsi.

Näiden pienten lauseiden, joissa on raskas sanat, ei ole vielä tietty painoarvo, joka tulee keisarilta, olympialaisten kunniapuheenjohtajalta ja jonka on sellaisenaan julistettava heidät avoimiksi samoin kuin isoisänsä Hirohito niille Tokioille vuonna 1964. He hämmentävät pääministeri Yoshihide Sugaa, joka haluaa näiden pelien järjestämisen huolimatta lääketieteen asiantuntijoiden, hallituksen neuvonantaja Shigeru Omin, varoituksista uuden saastumisaallon riskeistä tämän tapahtuman kautta, jonka on määrä alkaa 23. heinäkuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Japanissa keisarillinen jumalallinen rituaali, joka rahoitetaan julkisilla varoilla, menee huonosti

Hallituksen tiedottaja Katsunobu Kato työskenteli perjantaina vähätellen Keisarillisen talon viraston johtajan keisarille antamia huomautuksia. Valtion elin, joka raportoi pääministerin virastolle. Ministeri väittäen, että kyse oli vain “Henkilökohtaiset vaikutelmat” de M.Nishimura.

Mittari stadionilla

Jälkimmäinen ei lainannut hallitsijan sanoja, mutta maininnut “Tunne, että Hänen Majesteettinsa on huolissaan infektioiden kiihtymisen riskistä”. Nagoyan yliopiston keisarillisen talon asiantuntijan Hideya Kawanishin mukaan, jonka Kyodo-uutistoimisto lainasi, herra Nishimura ilmoitti keisarin tunnelmasta jälkimmäisen suostumuksella. Monarkki etsii hänen mukaansa “Jotta väestö ymmärtäisi sen herkän aseman, jossa on tarpeen julistaa olympialaisten avaaminen, mikä hänen mielestään huolestuttaa yleisöä.”

Lue myös Tokion pelit ikään kuin olisimme siellä: maratonin juoksija, joka tuli takaisin kaukaa

Kyodo-viraston 20. kesäkuuta tekemän kyselyn mukaan 86% japanilaisista pelkää uutta saastumisaaltoa olympialaisten aikana. Sugan hallitus ja Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ovat juuri herättäneet lehdistössä voimakasta kritiikkiä päättäessään, että rajallinen määrä katsojia (50% enintään 10000 hengen stadionien kapasiteetista) voisi osallistua tapahtumiin.

Ensimmäiset merkit elpymisestä

Keisarilla ei ole poliittista valtaa. Huolimatta hänen asemastaan ​​asettamastaan ​​maltillisuudesta “Valtion symboli ja ihmisten yhtenäisyys” perustuslain 1 artiklan ehtojen mukaisesti Naruhito aikoo antaa virastaan ​​moraalisen kokonaisuuden ulottuvuuden, samoin kuin hänen isänsä Akihito, joka luopui vuonna 2019. Viimeksi mainittu on koko hallituskautensa ajan määrittänyt huomaamattomasti suuntaviivat Japanin demokratian säilyttämiseksi. tappion jälkimainingeissa kartoitetulla polulla, ja hän halusi aina olla lähellä väestöä, erityisesti 11. maaliskuuta 2011 sattuneiden katastrofien aikana (maanjäristys, tappava tsunami ja ydinonnettomuus). Pandemia on myös kriisitilanne.

Sinulla on jäljellä 12,62% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

muutti tänne