August 1, 2021

ministereitä, joita epäonnistuminen heikentää, mutta joihin ei ole määrätty seuraamuksia

Hänen kriitikonsa ovat tehneet hänen tappionsa aluevaaleissa symboliksi. Macronien epäonnistumisesta. Oikeusministeri Eric Dupond-Morettin epäonnistuminen Hauts-de-Francessa, eikö se ole poliittisen aloittelijan ajatus kaataa pöytä muutamilla räikeillä lauseilla ja ohjelmalla, joka perustuu lähinnä hallituksen ennätykseen? “Pariisilainen” kampanja, joka on kytketty pois kentältä ja sen vuoksi vastustajiensa mukaan tehoton. ”On niitä, jotka pitävät pariisilaisista salonkeista. On niitä, jotka pitävät suurista toimistoista Lillessä. Pidän parempana maastoa, maastoa, maastoa, enkä muutu ”, arvosteli kampanjan aikana voittavaa vastustajaaan, Xavier Bertrandia.

Kuten muutkin hallituksen jäsenet, joilla on “Märkä paita”, sinettien pitäjä on nyt yhdellä polvella. Aloitettiin myöhään kilpailussa alueellisesta uudelleenkäynnistämään luetteloa, jota johti eläkkeistä vastaava ulkoministeri Laurent Pietraszewski. Hän epäonnistui tehtävässään. La République en Marchen (LRM) ehdokas putosi äänestyskierroksen ensimmäisellä kierroksella. Ja sinettien pitäjä menee sunnuntaina 27. kesäkuuta äänestämään ” Epäröimättä ” “vastustajalleen” Xavier Bertrandille, joka vastustaa “vihollista”, Sébastien Chenua kansalliskokouksesta (RN).

Lue myös Aluevaalit 2021: tulokset alueittain

Muut hänen edessään olleet olisivat maksaneet tästä vaaleista. Oppositioryhmissä muistelemme, ettei ole pahaa “Eleganssi” Alain Juppé, joka lähti ministeriöstään vuonna 2007 Bordeaux’n vaalipiirinsä pidettyjen vaalien epäonnistumisen jälkeen.

Mutta herra Dupond-Morettin, pääministerin Jean Castexin eikä äänestyslipun pyyhkäisemän hallituksen viisitoista jäsentä ei pitäisi välittömästi poistua hallituksesta. “Paikallisvaaleista ei ole kansallisia seurauksia, paitsi osallistuminen”, muistutti Emmanuel Macron ministerineuvostossa 23. kesäkuuta.

“Emme saa pyhittää epäonnistumista”

Jos hän ei ollut ennakoinut presidentin enemmistön pettymystä, valtionpäämies oli ennakoinut tappion. Emmanuel Macron ei halua tehdä siitä tragediaa, jotta se ei heijastaisi häntä. Alle vuosi presidentinvaaleista. “Emme saa pyhittää epäonnistumista”, selittää “kävelijä”. “Teimme ihmisarvoisen kampanjan hyvien ehdokkaiden kanssa”, relativisoi myös LRM: n pomo Stanislas Guerinin.

Sinulla on 63,12% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tyrmäys viesti