August 1, 2021

Senaattia syytetään halusta “peittää” moraalisen häirinnän tapaus

Parlamentaarisen yhteistyökumppanin rooli on usein kiittämätön. Valitun, varajäsenen tai senaattorin suoraan palveluksessa hän on riippuvainen vain viimeksi mainitusta sekä tehtäviensä määrittelemiseksi että työmääränsä tai palkkaansa varten. Riippuvuustilanne, joka edistää vallan väärinkäyttöä tai häiritsevää käyttäytymistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ahdistelu edustajakokouksessa: parlamentin henkilöstö soittaa “kiireellisyyttä”

Jotkut senaattorit ovat siis saaneet maineen olevan erittäin huonoja pomoja. Tämä pätee Joëlle Garriaud-Maylamiin, ulkomailla asuvien ranskalaisten senaattoriin (Les Républicains, LR), joka on valittu vuodesta 2004 lähtien. Kuten Mediapart kesällä 2020 yli neljäkymmentä työntekijää otti sen haltuunsa, yleensä vain muutama kuukausi ennen lähtöä, työilmapiirin “kuluneeksi”. Vuonna 2016 työntekijä joutui välittömään sairaalahoitoon vaativaan pahoinvointiin, josta UNSA: n parlamentaaristen yhteistyökumppaneiden liitto oli suuttunut senaatin presidentille Gérard Larcherille (LR).

Kiusaaminen, loukkaavat ajatukset ja sopimattomat pyynnöt

Paavali (etunimi on vaihdettu) sanoo kokeneensa sen. Silti kokenut politiikassa ja avustajana, jota hän käytti monta vuotta, tämä viisikymmentä vuotta vanha, joka aloitti senaattorin palveluksessa keväällä 2019, sanoi silloin erittäin pahasti tukevansa “Pysyvä kuuma ja kylmä”, kiusaaminen, loukkaavat ajatukset ja epäasianmukaiset pyynnöt M: ltäminä Garriaud-Maylam, joka hänen mukaansa saapuu kaikkina päivinä ja yöllä.

Muutamassa kuukaudessa hän kerää terveysongelmia. Elokuussa 2019, kuusi kuukautta sopimuksen alkamisen jälkeen, lääkäri asetti hänet sairauslomalle. Joulukuussa, edelleen pidätettynä ja huolestuttavassa psykologisessa tilassa, hän takavarikoi häirinnän uhrien kuuntelusolun, senaatin perustaman rakenteen, johon kuului erityisesti työterveyslääkäri ja useita virkamiehiä. Sinä päivänä, jona asia lähetettiin, hän sai kirjeen haastattelua varten ennen irtisanomista hänen syyksi “Toistuvat ja pitkittyneet poissaolot” – kun hän on sairauslomalla.

Tammikuussa 2020, Paulin kuulemisen jälkeen, häirinnän vastainen yksikkö antaa raportin Gérard Larcherille. Kuten aikakauslehti paljasti Haasteet, laitos päättää Mr.H: n työntekijäluoton väliaikaisesta jäädyttämisestäminä Garriaud-Maylam. Mutta senaatin presidentti kertoi kirjeessään hänelle marraskuussa 2020 päätöksestään “Ei tarkoita seuraamusta, jonka minun ei missään tapauksessa ole tehtävä”.

Sinulla on 67,05% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

virallinen sivusto