August 1, 2021

syyttäjä pyytää oikeudenkäyntiä 59 henkilölle

Italian syyttäjänvirasto pyysi perjantaina 25. kesäkuuta siirtämistä tuomioistuimeen, jossa oli viisikymmentäyhdeksän ihmistä, jotka olivat mukana tutkimuksessa, joka koski Genovan sillan romahtamista elokuussa 2018, jossa kuoli 43. Genovan syytteeseenpanossa on tarkoitus asettaa syytteeseen muun muassa tapot, tapot liikenneturvallisuudessa ja erilaiset laiminlyönnit.

Tutkimus kohdistui enintään seitsemänkymmentäyksi luonnollista henkilöä ja oikeushenkilöä varten, mutta kolme kuoli ja odotetaan lisätietoa kymmenen epäillyn mahdollisesta irtisanomisesta.

14. elokuuta 2018 Morandi-moottoritien silta, joka sijaitsee eteläisen ja pohjoisen Italian välisen kaupan välttämättömällä akselilla, romahti ja aiheutti kymmenien ajoneuvojen kaatumisen. Tragedia on tuonut esiin teiden, siltojen ja rautateiden huonon kunnon Italiassa, jossa infrastruktuurilla on krooninen huolto- ja investointivaje.

Huhtikuun lopussa julkaistun tutkimuksen tulokset ovat tuskallisia maasillan johtajalle, Autostrade per l’Italia (ASPI) ja suunnitteluyhtiö SPEA: lle, jotka molemmat ovat Atlantian tytäryhtiöitä ja haastavat. ”Virkaanastujaisten välillä [du pont] vuonna 1967 ja romahtamista – siis viisikymmentäyksi vuotta – ei tehty vähäistä huoltoa pylvään numero 9 pysyvyyden vahvistamiseksi. “, joka romahti sinä päivänä, syyttää raporttia.

Lue myös Genovan sillan romahtaminen: syyttäjä saattaa loppuun toimiluvan haltijan tutkinnan

“Puuttuvat ja puutteelliset” hallintalaitteet

Vuodesta 1982 lähtien yksityinen toimiluvan haltija on tutkijoiden mukaan rahoittanut alle 2 prosenttia maasillan rakennetta koskeviin interventioihin osoitetuista 24 miljoonasta eurosta. Turvallisuustarkastukset sillalla ovat olleet vuosien varrella “Puutteellinen ja puutteellinen”. Erityisesti rakenteiden silmämääräiset tarkastukset olivat “Suoritettu järjestelmällisesti sillan pohjasta kiikareita tai tarkkailuvälineitä käyttäen eikä lähietäisyydeltä, eivätkä siksi pystyneet toimittamaan luotettavaa tietoa sillan kunnosta”, yksityiskohdat syyttäjältä.

Suurin osa syytetyistä on molempien yhtiöiden johtajia ja teknikkoja, mukaan lukien Atlantian silloinen pääjohtaja Giovanni Castellucci ja entinen SPEA: n johtaja Antonino Galata sekä infrastruktuuriministeriön virkamiehet.

Genovan tragedian jälkeen Atlantiaa kontrolloivalla Benetton-perheellä on ollut paine luovuttaa osuutensa Italian valtateistä julkiselle yhteenliittymälle. Kaupan hinnasta käytyjen pitkien neuvottelujen päätyttyä Atlantian hallitus hyväksyi kesäkuun alussa italialaisen Caisse des Dépôtsin (CDP) johtaman yhteenliittymän tarjouksen 88 prosentin osuutensa ostamisesta. ASPI: ssä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Poikkeuksellinen paikka, uusi Genovan silta vihittiin käyttöön maanantaina

Maailma AFP: n kanssa

selaa tätä sivustoa