August 2, 2021

Toulouse voitti La Rochellen Top 14 -finaalissa

Euroopan jälkeen Stade Toulouse istutti punaisen ja mustan lippunsa Top 14: een ja hallitsi jälleen La Rochellea perjantaina 25. kesäkuuta (18.-8.) Järjestetyssä finaalissa allekirjoittaakseen ranskalaisen historian kolmannen tuplan. rugby.

Lue myös Rugby: La Rochelle haluaa voittaa huonon onnen Toulousea vastaan ​​Top 14 -finaalissa

Viisitoista pistettä kirjoittaneen avaaja Thomas Ramosin kantamassa Toulouse säilyttää Brennuksen kilven 21. päivänäe historiastaan ​​suljetun finaalin lopussa, jossa Charentais-pylväs Dany Priso pisti ainoan yrityksen neljän minuutin päästä.

Jälleen kerran Stade Rochelais kärsi Toulousen ukkosmyrskystä: Euroopan cupin finaalissa lyöty tuskin yli kuukausi sitten, Maritimes ei ole vieläkään löytänyt avainta Haut-Garonnaisin lukkoon. He putosivat viidennen kerran tällä kaudella samaa vastustajaa vastaan, joka oli voittanut heidät esikaudella 38-0, sitten liigassa 39-23 ja 14-11 ja Champions Cup -finaalissa 22-17.

Koe live: Stade Toulousain Euroopan katolla voitonsa jälkeen La Rochelle (22-17)

Looginen menestys

Toulouselle se on uusi kaksinkertainen, toinen vuoden 1996 jälkeen, jolloin presidentti Didier Lacroixin «Yksinkertainen» kolmas rivi oli murskannut Briveä (20-13) ja sitten Cardiffia (21-18). Toulon oli myös saavuttanut tällaisen saavutuksen kaudella 2013–2014, onnistuttuaan Castresin (18-10) ja Saracensin (23-6) edessä.

Toulousen stadion «Säästää» Siksi hänen nimensä, joka voitettiin vuonna 2019 Clermontin edessä ja jota ei ollut myönnetty seuraavalla kaudella, pysähtyi Covid-19: n aiheuttaman pandemian vuoksi.

Looginen menestys, kun otetaan huomioon tämä yksipuolinen finaali, jossa Rochelais oli jo menettänyt kaksitoista palloa 40 ensimmäisen minuutin aikana. Mutta myös ottaen huomioon mestarin suorittama kausi.

Ensimmäisen runkosarjan neljästoista kerran Stade Toulouse (81 pistettä) hallitsi mestaruutta ja voitti seitsemäntoista peliä yhdellä parhaista 14 parhaista hyökkäyksistä (toinen pisteytyksissä, 767, ensimmäinen kokeissa, 92 ).

Kaksi tippaa tällä kaudella

Vielä parempaa, he odottivat, että finaali rekisteröisi kauden ensimmäisen ja toisen pudotuksen, mukaan lukien viimeinen ylevä, maailmancupin Cheslin Kolben (40) kauttae), pudotti Jono Gibbesin miehet.

Ensimmäinen eteläafrikkalaisen uran uralla, joka lopettaa siten 12 pelin sarjan ilman pisteitä. Pudotus mestaruusfinaalissa, näin ei ollut tapahtunut Toulonnais Jonny Wilkinsonin jälkeen vuonna 2014 Castresia vastaan.

Jos haluat nähdä kaksi onnistunutta pudotusta finaalissa, meidän on palattava vuosien 2004–2005 painoksiin ja Brian Liebenbergin Ranskan stadionille ja Julien Peyrelongue Biarritzille tekemiin painoksiin. Kaksi pudotusta yhdelle joukkueelle, vuosisadan alussa, kun Yann Delaigue allekirjoitti hattutemppelin Toulousen 34-22 voitossa … ennen AS Montferrandia.

Lue myös European Rugby Cup: koe uudelleen Toulousen kuusi finaalia, joka on neljä kertaa voittaja tapahtumasta

Tämä uusi vihkiminen Rouge et Noirille on loputtoman kauden epilogi, joka alkoi 25. toukokuuta 2020 sarjalla PCR-testejä. Viisikymmentäkahdeksan viikkoa, kolmekymmentäseitsemän peliä, yksitoista operaatiota ja tusina murtumaa myöhemmin Toulouse voitti kaksi esiteltyä titteliä. Kuten tavallista.

Maailma AFP: n kanssa

lisätietoja