August 4, 2021

Derek Chauvinin tuomion jälkeen George Floydin murhasta Yhdysvalloissa odotetaan lisää oikeusjuttuja poliiseja vastaan

George Floydin tapauksen suurentava vaikutus murhiin osallistuneita poliiseja koskeviin tuomioistuinten päätöksiin ei ole epäilemättä sidoksissa siihen, mutta useita vähemmän korkean tason tapauksia tutkitaan tarkkaan lähikuukausina Yhdysvalloissa. .

Oikeudenkäyntien aloittamista tai tuomioiden ilmoittamista odotetaan koko maassa. Vaikka tuomarit ja syyttäjät muistuttavat meitä säännöllisesti siitä, että tuomioistuinten päätökset eivät riipu poliittisesta tilanteesta eikä yleisestä mielipiteestä, näiden eri tapausten tulos voisi antaa viitteitä Floyd-tapauksen vaikutuksista ja tavasta, jolla oikeudenmukaisuus lähestyy nyt syyttäjiä poliiseille heidän tehtäviään hoitaessaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös George Floydin kuolema: harvinainen ankaran vankeusrangaistus entiselle poliisille Derek Chauvinille

Alabamassa murhasta syytetyn poliisin, William Darbyn, odotetaan saavan tuomionsa elokuussa. Vuonna 2018 hän ampui miehen, joka uhkasi tappaa itsensä olohuoneessaan, kun hänen kollegansa yritti rauhoittaa tilannetta. Teksasin poliisin oikeudenkäynnin on määrä alkaa myös elokuussa: naapuri kutsui paikalle näkemisestä huolissaan “Avoin ikkuna”, hän oli ampunut ilman varoitusta ja tappoi nuoren mustan naisen, joka pelasi videopelejä 8-vuotiaan veljenpoikansa kanssa talossa. Washingtonin osavaltiossa tänä syksynä Jeffrey Nelson on ensimmäinen poliisi, joka on syytetty murhasta, koska viranomaiset yksinkertaistivat menettelyjä liiallista voimaa käyttävien poliisien syytteeseen asettamiseksi. Hän oli kahdesti ampunut aseettoman nuoren miehen, joka käyttäytyi virheellisesti kadulla. Hän vetosi itsepuolustukseen.

Poliisi tappoi tuhat ihmistä vuodessa

Huhtikuussa, keskellä Chauvinin oikeudenkäyntiä, Minneapolisin esikaupunkien poliisia syytettiin taposta murhasta nuoren mustan miehen tappamisesta tavallisen liikennepysäkin aikana. Hänellä on kymmenen vuoden vankeusrangaistus. Viikkoja myöhemmin Virginian poliisi tuomittiin ajoneuvossaan ammutun kuolleen miehen murhasta, kun taas kolme Washingtonin osavaltion virkamiestä syytettiin mustan miehen tukehtumisesta. Kesäkuussa kolmea Havaijin poliisia syytettiin puolestaan ​​murhasta tai avunannosta 16-vuotiaan ampumiseen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös George Floydin kuolema: Minneapolisissa aktivistit vaativat edelleen poliisin uudistamista tuomion jälkeen

Nämä tapaukset edustavat vain osaa päivystävien poliisien kuolemaan johtaneista ampumista. Poliisi tappaa vuosittain tuhat ihmistä. Suurin osa on aseistettu, eikä valtaosa näistä toimenpiteistä johda syytteeseen. Bowling Greenin yliopiston (Ohio) laskurin mukaan viimeisten viidentoista vuoden aikana 143 poliisia on syytetty murhasta, mutta 53 on vapautettu ja vain yhdeksän on tuomittu murhasta. Toinen osa heistä tuomittiin vähemmän vakavista syistä kuin murha. 45 tapausta on edelleen vireillä.

Sinulla on jäljellä 12,36% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

katso tämä sivusto