August 1, 2021

harvinainen ankaran lause Derek Chauvinille

Yhdysvaltoja järkyttäneen, amerikkalaisten poliisien käytäntöjä kyseenalaistavan ja koko maassa ennennäkemättömän suuria mielenosoituksia aiheuttaneen tapauksen oikeus päättyi perjantaina 25. kesäkuuta. 13 kuukautta George Floydin kuoleman jälkeen Minneapolis, Minnesota , entinen valkoinen poliisi Derek Chauvin tuomittiin 22 ja 2 vuoden vankeuteen. Tämä poikkeuksellisen ankarassa lauseessa korostetaan tämän tragedian poikkeuksellista luonnetta sekä olosuhteissa, joissa tämä 46-vuotias afrikkalaisamerikkalainen perheenisä kuoli – poliisi oli pitänyt polvea kaulassaan vielä 25. toukokuuta 2020. yhdeksän minuuttia – vain sen vaikutuksen perusteella, joka sillä oli Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.

Herra Chauvin kuunteli lauseita ilman ilmeistä reaktiota, ja hän oli pukeutunut helmiharmaaseen päärään, ajeltu päähän ja pukeutunut anti-Covid-naamioon. Muutama minuutti aiemmin, ensimmäistä kertaa oikeudenkäynnin alkamisen jälkeen, hän oli ilmaissut surunvalittelunsa Floydin perheelle lyhyessä lauseessa.

Lue myös Derek Chauvinin tuomion jälkeen riemun kohtauksia Minneapolisista Los Angelesiin

Yhdysvaltojen presidentti reagoi epätavallisesti tämän lauseen ilmoittamiseen. “En tiedä tarkalleen, mitkä olosuhteet otettiin huomioon, mutta [la condamnation] tuntuu oikeudenmukaiselta minulle, Joe Biden sanoi Valkoisessa talossa. Yleensä nopeasti kritisoidaan kaksitasoista oikeutta “Yksi valkoisille ja toinen mustille”, uhrin perheen asianajaja Ben Crump toivotti myös tervetulleeksi ” historiallinen lause, joka vie Floydin perheen ja kansakuntamme eteenpäin toipumisen tiellä ”. Minnesotan oikeusministeri Keith Ellison, joka johti Chauvinia vastaan ​​syytteeseenpanoa, sanoi myös rangaistuksen olevan ” hetki todelliseen vastuun tunnustamiseen oikeuden polulla ”. Osavaltiossa voimassa olevien sääntöjen mukaan Chauvinille voidaan tuomita 12 ja puolen vuoden vankeusrangaistus. Syyttäjä oli vaatinut kolmekymmentä vuotta.

Herra Floydin läheiset, kuten jotkut anti-rasistiset aktivistit, muistuttivat, että tämä tuomio ei riitä saamaan aikaan perustavanlaatuisia muutoksia maassa. “Haluan sinun nousevan ylös ja taistelemaan” Tasa-arvon lisäämiseksi Philonese Floyd, yksi uhrin veljistä, aloitti oikeuden.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Minneapolis odottaa “Live Up” -tuomiota Derek Chauvin -tutkimuksessa George Floyd Deathissa

“Suuri julmuus”

Ahdistunut erottautumaan poliisilaitoksen rasismia ja väkivaltaa koskevista poliittisista ja sosiaalisista keskusteluista, jotka herra Floydin elävää kuolemaa kuvaavien kuvien lähettämisestä ympäröivät tätä tapausta, tuomari Peter Cahill seurasi päätöksensä varoituksia. Hän selitti, ettei sitä ole perustettu ” ei tunteiden, sympatian tai yleisen mielipiteen suhteen ». « Kyse ei ole viestin lähettämisestä Hän vaati.

Sinulla on 57,79% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voit kokeilla tätä