August 3, 2021

Johnson & Johnson lopettaa opiaattien myynnin Yhdysvalloissa

Amerikkalaista laboratoriota on syytetty monien vuosien ajan tuhansien ihmisten riippuvuuden lisäämisestä: Johnson & Johnson lopulta lopettaa opiaattien myynnin Yhdysvalloissa, kuten New Yorkin oikeusministeri Letitia James ilmoitti lauantaina 25. kesäkuuta. Muutos tapahtuu, kun New Yorkin osavaltion kanssa on sovittu 230 miljoonan dollarin kanssa.

New Yorkissa saavutettu kauppa säästää J&J: tä oikeudenkäynnistä Long Islandilla, mutta ryhmä joutuu jatkamaan muita oikeudenkäyntejä valtakunnallisesti (oikeusjuttu on käynnissä esimerkiksi Kaliforniassa). Mminä James sanoi lausunnossaan, että ryhmä jakaa 230 miljoonan dollarin maksun yhdeksän vuoden aikana. Laboratorion voi myös joutua maksamaan ylimääräiset 30 miljoonaa dollaria ensimmäisenä vuonna, jos valtion toimeenpaneva jaosto antaa uuden lainsäädännön opioidien selvitysrahaston perustamiseksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yhdysvalloissa opiaattien jakelijat ensimmäistä kertaa tuomioistuimessa

“Opioidien epidemia on aiheuttanut tuhoja lukemattomissa yhteisöissä New Yorkin osavaltiossa ja koko maassa, ja miljoonat ihmiset ovat edelleen riippuvaisia ​​näistä vaarallisista ja jopa kuolemaan johtavista huumeista.”, sanoi myös syyttäjä lehdistötiedotteessa.

“Johnson & Johnson on auttanut ruokkimaan tätä kriisiä, mutta tänään yritys sitoutuu lopettamaan opioiditeollisuuden paitsi New Yorkissa myös koko maassa.”lisäsi Mminä James. Tämän seurauksena J&J ei enää valmista tai myy opiaatteja Yhdysvalloissa.

Ennaltaehkäisyn rahoitus

230 miljoonan dollarin on tarkoitus rahoittaa näiden aineiden vaarojen ehkäisemistä, hoitamista ja kouluttamista New Yorkin osavaltiossa.

Johnson & Johnsonia, Purdue, samoin kuin muita lääkeyhtiöitä ja jakelijoita syytetään siitä, että he ovat kannustaneet lääkäreitä määräämään liikaa näitä lääkkeitä – alun perin varattu erityisen vakavia syöpiä sairastaville potilaille – vaikka he tiesivätkin aiheuttavansa vakavaa haittaa. riippuvuus.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Huumeet, hiljainen epidemia tuhoamassa San Franciscossa

Vuodesta 1999 eteenpäin heidän riippuvuutensa johti siihen, että monet näiden lääkkeiden käyttäjät antoivat yhä suurempia annoksia tai siirtyivät laittomiin huumeisiin, kuten heroiiniin ja fentanyyliin. Siitä lähtien arviolta 500 000 ihmistä on kuollut yliannostuksissa Yhdysvalloissa.

Maan tärkeimmät kansanterveysvirastot, American Centers for Disease Control and Prevention, esittivät 90 000 huumeiden yliannostuksesta johtunutta kuolemaa pelkästään vuonna 2020. Kolme neljäsosaa heistä sisälsi opiaatteja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Kello 8, morfiini. Kello 11 morfiini. Klo 14, morfiini … ”: opioidiriippuvuuden helvetissä

Maailma AFP: n kanssa

tarkista sivustoni