August 4, 2021

kampanjan esikunnat vaativat uudelleenmobilisointia toiselle kierrokselle

Se on kaikkien mielessä. Esimerkiksi Carole Delgan kampanjapäällikkö Kamel Chibli ajattelee tyhjää joka päivä. Occitanien alueen sosialistinen presidentti keräsi 39,6% äänistä ensimmäisellä kierroksella, ylittäen huomattavasti 22,6% National Rallyn (RN) tukemasta ehdokkaasta Jean-Paul Garraudista. Hän toivoo palaavansa paikalleen sunnuntaina 27. kesäkuuta. Mutta ”Tietysti pelkäämme! Olemme huolissamme siitä, että ihmiset pitävät ottelua voitettuna … “, sanoo Kamel Chibli, joka pyysi joukkojaan “Laske 2000 prosenttiin”. “Ottaen huomioon tyhjää, hän selittää, kenellekään ei ole varmaa voittoa. Kampanjan kuten ensimmäisellä kierroksella. “

Se, että 67% äänestäjistä pidättyi äänestämästä osasto- ja aluevaalien ensimmäisellä kierroksella sunnuntaina 20. kesäkuuta, aiheutti pelkoa kampanjan esikunnassa. ” Joo “, he ovat oikeassa huolissaan siitä, vahvistaa CNRS-Cevipofin politologi Bruno Cautrès, koska “Pidättäytyminen saavutti hälytysluokituksen. Ja, mitä tapahtuukin, pidämme erittäin voimakkaana tyhjää toisella kierroksella. “ Ehkä vähemmän alueilla, joilla äänestys on kiistanalainen, kuten Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA). Mutta muualla, “En näe mikä voisi ajaa äänestäjiä liikkumaan”, ennusti herra Cautrès.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Vaimoni kanssa sanoimme toisillemme: emme mene”: Strasbourgissa ei-äänestäjien meluisa hiljaisuus alueellisella tasolla

Alain Rousset tietää tämän tilanteen. Nouvelle-Aquitainen alueen eroava sosialistinen presidentti rikkoi äänestyksiä erottamalla RN-ehdokkaan Edwige Diazin: 28,8% ja 18,2%. M. Rousset näyttää vanhojen poliitikkojen tyyneyden. Se, joka hakee viidennestä kaudesta, vakuuttaa, että tyhjää on “Mahdollisuus johon [il] älä usko[t] ei liikaa “. “Meillä on kolme kertaa niin paljon valtakirjoja”, hän perustelee. Seesteisyys ei kuitenkaan estä varovaisuutta: “Käsken edelleen joukkueitani saada äänestäjät mukaan ja teen aina paljon markkinoita ja keskusteluja. “

“Mitään ei toisteta”

Tulokset ovat hyvin erilaiset sen mukaan, ovatko äänestäjät liikkeellä vai eivät. RN on niin sanotusti hyvät mahdollisuudet selvittää. 20. kesäkuuta hänen kannattajansa pidättivät äänensä 73 prosentista Ipsosin mukaan. Ja äärioikeiston puolue sai vain 19,3% äänistä, kun vastaava luku oli 27,7% vuonna 2015. Marine Le Pen kritisoi sunnuntai-iltana käytännössä äänestäjiä: “Olette huomanneet tänä iltana pidättäytymisenne vaalien ja siten poliittiset seuraukset, julisti RN: n presidentti. Kun olet käynyt läpi kuukausia vapauksiasi koskevia rajoituksia, kehotan sinua lopettamaan ideasi ja korjaamaan tämän ensimmäisen kierroksen tuloksen. “.

Sinulla on 70,18% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauta tätä linkkiä nyt