August 1, 2021

miksi naiset pidättivät äänestämästä enemmän kuin miehet

Ranskassa pidättäytyneistä, enimmäkseen ranskalaisia ​​naisia. Sunnuntaina 20. kesäkuuta naiset jättivät äänestyskampanjat huomiotta paljon selkeämmin kuin miehet alue- ja osastovaalien ensimmäisen kierroksen aikana kyselyjen mukaan: 72% heistä pidättyi äänestämästä Ipsosin mukaan (miesten 59%), ja IFOP: n mukaan 71% (miehistä 65%). Toisin sanoen 6 ja 13 pisteen ero kahden sukupuolen välillä, korkea, mutta ei ennennäkemätön. – Naisten pidättyminen äänestyksestä oli jo voimakasta jo vuoden 2020 kunnallisvaaleissa, koska se ylitti miesten 12 pistettä., toteaa IFOP: n pääjohtaja Frédéric Dabi. Toisaalta vuoden 2017 presidentinvaaleissa miesten ja naisten osallistuminen oli sama, lähes 80 prosenttia. “

Kronikka: “Pidättymisen lukeminen voi viedä vähemmän hälyttävän tien. Edellyttäen äänestäjien eikä valittujen edustajien näkökulmaa ”

Ranskalaiset naiset ovat kiinnostuneita politiikasta, mutta paikalliset mielipidetutkimukset houkuttelevat heitä vähemmän kuin miehet. “Pidättäytyminen on melko tyypillistä Ranskassa toisen luokan vaaleissa, kuten paikallisten tai eurooppalaisten vahvistaa Sciences Po: n apututkija ja Essexin yliopiston apulaisprofessori Filip Kostelka. He äänestävät enemmän tai yhtä paljon kuin miehet ensimmäisen luokan äänestyksissä, kuten presidentinvaalit, mutta vähemmän kuin he muille. ” Syy ? Näissä välivaaleissa paljastunut alempi sitoutumisaste, joka tuottaa vähemmän sosiaalista painetta, tiedotusvälineiden näkyvyyttä ja mobilisointia kuin kansalliset vaalit.

Kasvavat investoinnit poliittisella alalla

Ranskassa vuodesta 1944 lähtien myönnetty naisten äänestyshistoria paljastaa kuitenkin naisten kasvavan investoinnin poliittiseen kenttään. “Kun naiset alkoivat äänestää sodan jälkeen, he eivät osallistuneet paljoakaan vaaleihin – ja heillä oli taipumus äänestää oikealla puolella., muistuttaa Sandrine Lévèque, valtiotieteiden professori Sciences Po Lillestä. Vähitellen tämä “sukupuolten välinen ero” pieneni, ja naiset alkoivat äänestää enemmän vasemmalla. “ Tämä normalisointiprosessi on toiminut niin hyvin, että he äänestävät nyt äärioikeistopuolueista yhtä paljon kuin miehet. Mutta ainakin Ranskassa on edelleen aukkoja näissä “hiljaisessa” äänestyslippuissa, jotka ovat paikallisia tai Euroopan parlamentin vaaleja.

Koska kulttuuristen tekijöiden paino säilyy. Niinpä Pohjois-Euroopan maissa miesten ja naisten väliset erot osallistumisessa näihin paikallisvaaleihin ovat lähes nolla, kun taas Etelä-Euroopassa ne ovat merkittäviä. “Ranska on näiden kahden välillä”, jatkaa Filip Kostelka ja viittaa kulttuuristen sukupuolenormien ja stereotypioiden vaikutukseen. Jos sukupuolistereotypioita esiintyy, “Poliittinen alue on yleensä varattu miehille, mikä voi estää tyttöjä ja nuoria naisia ​​kehittämästä poliittista kiinnostusta ja sitoutumista”, hän uskoo.

Sinulla on 41,76% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tämä