August 1, 2021

“Minusta tuli” sitoutunut valokuvareporter “, koska en voinut nähdä itseni muuten tekevän tätä työtä”

”Aloitin ruoanlaiton hyvin nuorena pakosta. Menetin äitini teini-ikäisenä. Vanhempani erosivat pitkään, isäni asui jo muualla, maaseudulla, ja kolme vanhempaa veljeäni ja sisarta (olen viimeinen viidestä sisaruksesta) oli lähtenyt kotoa. Veljeni Jean-Baptiste ja minä muutimme yksin asuntoon Nantesissa 16–15-vuotiaana. Meistä tuli aikuisia nopeasti. Silloin aloitin ruoanlaiton.

En kuitenkaan uponnut uunien kulttuuriin. Äidilläni oli monimutkainen suhde ruokaan. Hän valmisti meille hyviä aterioita, mutta ei pitänyt päivittäisen keittiön rajoituksista, velvollisuudesta valmistaa ruokaa illalla kaikille lapsilleen. Isäni ei koskaan valmistanut paljon, mutta hänellä oli aina hauskaa koota yksinkertaisia ​​ja hauskoja ruokia lounaaksi. Näistä aterioista pidän kauniita muistoja, hetkiä jakamisesta ja elämisestä ”suurena perheenä”.

Kun äitini oli kuollut, aloin tehdä ostoksia. Ostin kalaa, vihanneksia, hyviä leivonnaisia. Veljeni ja minä emme pitäneet samoista asioista ja valmistimme harvoin yhdessä. Mutta ruokaa, joka sovitti meidät, olivat gnocchit: me molemmat rakastimme sitä.

Lue myös Vihreän herneen gnocchi: Anne-Claire Héraudin resepti

Paransin vähitellen ruoanlaittotaitojani ja opin kuinka tehdä niistä itse. Rakastan heidän tekstuuriaan, tätä puolipehmeää, puoliksi tahmeaa puolta, joka sopii hyvin kaikenlaisten ainesosien, kastikkeiden ja kauden vihannesten kanssa. Se on yksinkertainen ruokalaji, mutta sen valmistaminen on varsin herkkä: Täydellisen sakeuden saavuttamiseksi on löydettävä oikea kosteustasapaino, ei liian kuiva eikä liian tahmea. Se on “doudou-ruokalaji”, joka korjaa ja lohduttaa.

Rakastan syödä sitä ja juoda sitä

Jatko-opintojeni alussa otin luokkatoverini keskelle käyttöön ”saucisson sauvignon” -sertifikaatin ja aloin kuvata näitä upeita gourmet-kokoontumisia. Tämä uusi löytö selittää varmasti rakkauteni ruokaan ja juomaan, ihmisiin ja valokuvaukseen.

Hylkäsin sisustusarkkitehtuurin opinnot, jotka eivät innoittaneet minua enempää aloittamaan kuvata kokkeja, talonpoikia, käsityöläisiä, rakastamani tuotteita ja ruokia, joilla on merkitystä elämässäni. silmät ja maku myös. Minusta tuli ”sitoutunut valokuvareporter”, koska en voinut nähdä itseni muuten tekevän tätä työtä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kaupunkiviljelijät, militantit paimenet, luonnonmukaiset markkinapuutarhurit … talonpoikien uudistumisen kasvot

Äskettäin ostin suuren talon kumppanini Simonin kanssa, joka on luomutilaaja Loiretissa. Ostin itselleni kermaerottimen, jonka tarkoituksena oli saada lehmä jonain päivänä. Ehkä minusta tulee maanviljelijä tai luon table d’hôte -tapahtuman, taiteilijoiden asuinpaikan … Joka tapauksessa juuri sitä soitin pienenä: kuvittelin itseni elävän perheessäni omavaraisena. maatila eläinten kanssa. Simon haluaa ruokkia maailmaa. En tiedä, pystynkö siihen, mutta nämä gnocchit voivat jo juhlia muutamilla. “

anneclaireheraud.com

Löydä kaikki artikkelit Gastronomia ja viinit osoitteessa http://lemonde.fr/le-monde-passe-a-table

lähde