August 1, 2021

Verhottu valittu virkamies pakotettiin luovuttamaan äänestysaseman puheenjohtajuus Vitry-sur-Seine

Voiko kukaan käyttää verhoa – tai muuta näkyvää uskonnollista symbolia – ja johtaa äänestyspaikkaa? Ilmeisesti ei. Tämä tarkoittaa tapahtumaa ja sitten päätöstä, joka tehtiin alueellisten ja osastojen vaalien ensimmäisen kierroksen aikana sunnuntaina 20. kesäkuuta Vitry-sur-Seine (Val-de-Marne). Sinä päivänä Rachida Kabbouri, kunnanvaltuutettu Europe Ecologie-Les Verts (EELV) Jean-Jaurès-koulun kaupungin tuolitoimistosta 15. Hän on pukeutunut, kuten hän on tottunut, huiviin, joka peittää hiuksensa.

Ainakin yhtä äänestäjää se liikuttaa, kuten hän kertoi pariisilainen : ”Nainen käveli toimistoon, jonka puheenjohtajana olin. Hän loukkasi minua kutsumalla minua islamistiksi, koska minulla oli huivi. “ Maailma yritti epäonnistuneesti tavoittaa valitun. Siksi on mahdotonta tietää, onko tällaista tapahtumaa tapahtunut useita kertoja päivällä.

Alerted, Val-de-Marnen prefektuuri, joka takaa vaalien sujuvan etenemisen koko osastolla, päättää reagoida. “Äänestyspaikkojen puheenjohtajuus on pormestarin vastuulla, joka toimii vaalipäivinä valtion edustajana. Hänellä on valta siirtää valtuutuksensa varajäsenilleen, mutta hänen edustajilleen asetetaan myös vaalilakissa ja yleisessä kunnallisessa säännöstössä hänelle asetettu puolueettomuusvelvoite. “arvioimme prefektuurissa. Prefektuurin käyttämä “puolueettomuus” kieltää kaikki poliittiset ja uskonnolliset merkit: siksi myös kipa tai jopa näennäisesti liian suuri risti on kielletty.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Alueellinen: miksi naiset pidättivät äänestämästä enemmän kuin miehet

Korvataan arvioijalla

Sitten prefekti pyysi Vitry-sur-Seinen pormestaria herättämään herra Mr.minä Kabbouri presidenttitoimestaan ​​ja korvaamaan vanhin läsnä oleva arvioija. “Arvioijat eivät ole sitoutuneita tähän puolueettomuuteen”, määritämme prefektuurissa. Näin kansallisen rallin (RN) luettelon johtaja Jordan Bardella julkaisi kuvan hänestä allekirjoittamassa läsnäololuetteloa peitetyn naisen silmissä Saint-Denisissä (Seine-Saint-Denis), sunnuntaina 20. kesäkuuta.

Islamofobisten kommenttien leviämisen edessä Saint-Denisin PS-pormestari Mathieu Hanotin reagoi sosiaalisissa verkostoissa olevaan viestiin, jossa hän korosti, että arvioijille ei vaadita uskonnollista puolueettomuutta, ja totesi: ”Demokratiassamme ei ole sijaa siinä, että huntu pukeutuva nainen osallistuu vaalien hyvään järjestämiseen, vaan pikemminkin tämä sietämätön keskustelu, joka koostuu sekularismin lipun heiluttamisesta, jotta yksi tai toinen uskonto leimautuu paremmin. “

Sinulla on 47,3% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hakemisto