August 1, 2021

Xavier Bertrand haluaa vahvistaa asemaansa Hauts-de-Francessa ennen presidentinvaaleja

Alueellisten vaalien ensimmäisellä kierroksella osallistui vain 32,84%, joten viestin lähettivät kaksi kolmasosaa Hauts-de-Francen 4226944 äänestäjästä on selvää: nämä vaalit eivät saaneet heitä liikkeelle. Tapahtuvatko sunnuntai 27. kesäkuuta osallistujat?

Kun kampanja on keskeytetty 24 tuntia Oisen tulvien takia, eroava presidentti Xavier Bertrand (ent. Les Républicains, LR) on kahden muun ehdokkaan tavoin kasvanut joka tapauksessa. matkoja vakuuttamaan 2,8 miljoonaa tyhjää.

Ja jokaiselle heidän haluamansa kohde. Alueen nykyinen presidentti, joka tuli pääosin johtoon sunnuntaina 20. kesäkuuta 41,42%: lla annetuista äänistä, tervehti maaseudun ihmisiä, metsästäjiä ja nuoria sattumanvaraisesti kahden kierroksen välisen kahden televisiokeskustelun aikana. Kansallisen rallin (RN) ehdokas Sébastien Chenu (24,37%) yritti etsiä etusijasta äänestäjiä.

Lue myös: Xavier Bertrand näyttää kohti vuotta 2022 Hauts-de-Francen suotuisan ensimmäisen kierroksen jälkeen

Kolmannella sijalla, 18,97%, ekologi-EP: n jäsen Karima Delli lähetti a “Pormestareiden kutsu” korostamaan sadan valitun edustajan kaikkien vasemmistopuolueiden antamaa tukea. Tapa hänelle lisätä pahamaineisuuttaan ja muistuttaa, että vasemmiston liitto oli mahdollista ensimmäisestä kierroksesta vain Hauts-de-Francessa. Karima Delli vieraili myös tiistaina 22. kesäkuuta ympäristöministerien Noël Mamèren, entisen presidenttiehdokkaan, Grenoblen pormestarin Eric Piollen ja Euroopan parlamentin jäsenen Yannick Jadotin, mutta myös esseistin ja Euroopan parlamentin jäsenen Raphaël Glucksmannin vierailulla Lillessä. vasen kutsu “Korvata Bertrand-järjestelmä Delli-demokratialla”.

“Chenu on poissa”

Kaikki tietävät kuitenkin, että Xavier Bertrandin vahvuusaseman heikentäminen vaatii uskomattoman mobilisoinnin toisella kierroksella, vaikka voimakas pidättäytyminen pakottaisi entisen ministerin osoittamaan nöyryyttä. Sébastien Chenun kanssa 17 pisteen erolla vahvistettu kysely ilmoitti heille niskaan ja kaulaan. France Interin mikrofonissa torstai-aamuna myös eroava presidentti toisti mielipiteensä “Syvä vakaumus olla tasavallan ja kansanoikeiston ehdokas” vuoden 2022 presidentinvaaleihin toivoen olevan se, joka tulee “Yhdistä ja rauhoita maata”.

Samalla hän jatkaa kohdistamista äärioikeistolaisiin ehdokkaisiin. “Chenu on kaukana, RN hyödyntää vihaa, mutta ihmiset näkevät, että heidän epäonneaan hyödyntäen heillä ei ole ehdotusta, hän sanoi torstaina ja lisäsi sen ”Kaikki ne, jotka haluavat [l]“Apu, mukaan lukien Emmanuel Macron, kansallisen rintaman palauttamiseksi ovat tervetulleita”.

Sinulla on 39,41% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

verkko