August 1, 2021

ennätysvaluutan heikentyminen, yhteenotot kahdessa suuressa kaupungissa

Libanonin vihaiset mielenosoittajat yrittivät hyökätä keskuspankin sivukonttoreita kahdessa Libanonin suurkaupungissa lauantai-iltana 26. kesäkuuta, kansallinen uutistoimisto ANI kertoi jälleen kansallisen valuutan ennätyslaskennan pimeillä markkinoilla.

Lauantai-iltapäivällä kaksi Agence France-Pressen (AFP) haastattelemaa rahanvaihtajaa ilmoitti, että dollari kävi kauppaa pimeillä markkinoilla 17 500 Libanonin punnalla, kolmas kertoi 17 300 puntaa. Jotkut käyttäjät ovat maininneet sosiaalisissa verkostoissa 18 000 puntaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Libanon humanitaarisen katastrofin tilassa

Tripolissa (pohjoisessa) kymmenet mielenosoittajat marssivat tuomitsemaan arvon alenemisen ja “Vaikeat elinolot”, ANI: n mukaan. Mielenosoittajat pystyivät “Irrota Libanonin pankin sivukonttorin rautaportti ja mene ulkopihalle”, enemmän “Armeija esti heitä” päästä rakennukseen saman lähteen mukaan.

AFP: n kirjeenvaihtajan mukaan he sytyttivät myös pohjoisen kuvernöörin kotipaikan Serailin portaalin, kun mielenosoittajat kokoontuivat kahden varajäsenen kodin eteen ja yrittivät turhaan päästä läpi läpi vartijoiden läsnäolosta huolimatta. . “Kun mielenosoittajat saapuivat parlamentin jäsen Mohamed Kabbaran kodin eteen, kuultiin laukauksia, jotka aiheuttivat ahdistuksen, armeija puuttui asiaan (…) pidä mielenosoittajat poissa ”, ANI-viraston mukaan.

Saïdassa (etelässä) mielenosoittajat yrittivät myös hyökätä Banque du Libanin virastoon ennen kuin poliisi työnsi heidät takaisin ANI: n mukaan.

Kuuntele myös Libanon, mirageen loppu

Yksi pahimmista globaaleista kriiseistä vuodesta 1850

Kriisin puhkeamisen jälkeen syksyllä 2019, joka on Maailmanpankin mukaan yksi maailman pahimmista vuodesta 1850, Libanonin punta on romahtanut dollaria vastaan. Tuskin kymmenen päivää sitten se nousi kaikkien aikojen matalimmalle tasolle ja lähestyi 15500 puntaa dollariin. Yli kahden vuosikymmenen ajan havaittu virallinen kurssi on edelleen asetettu 1507 puntaa dollariin nähden.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Vuosisadan pankkiryöstöt Libanonissa

Kriisiin liittyy tällä hetkellä polttoainepula, joka aiheuttaa loputtomia linjoja huoltoasemien edessä. Maan työttömyys ja inflaatio räjähtävät, mikä on kiihdyttänyt laajamittaista köyhtymistä. YK: n mukaan puolet väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella.

Kun maa juhlii 4. elokuuta, joka on Beirutin satamassa yli 200 ihmistä tappaneen räjähdyksen ensimmäinen vuosipäivä, kuukausien odotettua uutta hallitusta ei ole vieläkään muodostettu.

Maailma AFP: n kanssa

katso se nyt