August 1, 2021

ennennäkemätön toinen kierros testin muuntamiseksi

Aluevaalien ensimmäisellä kierroksella, sunnuntaina 20. kesäkuuta, leimasi ennennäkemätön tyhjää (66,7%). Ensimmäinen avain on tietää, saako tämä toinen kierros enemmän äänestäjiä kuin ensimmäinen. Se paljasti myös pirstaleisen poliittisen maiseman. Tämä pirstaloituminen havaitaan toisella kierroksella, sunnuntaina 27. kesäkuuta, joka on myös monessa suhteessa ennennäkemätön.

Lue myös Alue- ja osastovaalit: kolme kuvaajaa historiallisen pidättymisen havainnollistamiseksi

Ensinnäkin olemassa olevien luetteloiden lukumäärän ja sen tarjoamien skenaarioiden perusteella. Toisessa kierroksessa järjestetään yksi kaksintaistelu pääkaupunkiseudulla Ranskassa, Provence-Alpes-Côte d’Azurissa (PACA) ja kolme merentakaisilla alueilla, Guadeloupessa, Reunionin saarella ja Guyanassa. Se tarjoaa kolme kolmion muotoista osaa Auvergne-Rhône-Alpesissa, Hauts-de-Francessa ja Occitanie. Vähintään kahdeksankulmio tapahtuu Bourgogne-Franche-Comtéssa, Centre-Val de Loiressa, Grand-Estissä, Ile-de-Francessa, Normandiassa, Pays de la Loiressa sekä Korsikalla. ja Martiniquessa. Lopuksi, se synnyttää, ja tämä on ensimmäinen Brittanyn ja Uuden Akvitanian osavaltioiden kahden propaanisen äänestyskierroksen käyttöönoton jälkeen vuonna 2004, kaksi nelikulmiota. Eli yhteensä 59 listaa käynnissä, kun toisella kierroksella vuonna 2015 oli 46. Korsikalla nähtiin sitten kuusi kaksikymmentä, kymmenen kolmiota ja vain yksi nelikulmainen, jossa toisen käännöksen kynnysarvo on 7%. , ei 10% kuten muissa alueellisissa tai alueellisissa vaaleissa.

LRM menee yksin

Nämä useat kokoonpanot ovat seurausta useista tekijöistä. Ensinnäkin vasemmiston ja ekologien välinen liitto toisella kierroksella ei ollut yleistä: Bretagne ja Uusi Akvitania ovat poikkeuksia säännöstä. Kansallinen ralli (RN) on läsnä toisella kierroksella kaikilla pääkaupunkiseuduilla, paitsi Korsika. Presidentin enemmistöluetteloiden oli puolestaan ​​tarkistettava vaatimuksiaan alaspäin ensimmäisen kierroksen epäonnistumisen jälkeen. Niitä pystyttiin ylläpitämään vain kahdeksalla pääkaupunkiseudulla ilman toivoa valloittamisesta, ja Guadeloupessa, jossa eroava presidentti Ary Chalus (La République en Marche, LRM) on erittäin suotuisassa asemassa voittaakseen. Mikään alue ei ole kuitenkaan löytänyt mahdollisia liittolaisia ​​liittoutumien muodostamiseksi. Hän joutuu menemään yksin, heikossa asemassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Alueellinen 2021: PACA: ssa Renaud Muselierin mobilisointi- ja viettelyoperaatio

Ensimmäinen kierros osoittautui yleensä suotuisaksi nykyisille presidenteille. Kaikki kääntyivät johtoon, lukuun ottamatta Renaud Muselieria (Les Républicains, LR) PACA: ssa, edelle entisen LR: n Thierry Marianin johtama RN-luettelo. Valokeilassa on tämä alue, joka on avaintekijä äärioikeistolaisen puolueen presidentille Marine Le Penille, jos hän haluaa hämärtää takaiskuaan ensimmäisellä kierroksella, kaukana kyselytutkimuksissa luvatuista pisteistä. Ensimmäisestä kierroksesta herra Muselier oli puolueensa vihaa rohkaissut sisällyttänyt luetteloonsa presidentin enemmistön edustajia. Toiselle kierrokselle päässeiden Jean-Laurent Félizian johtama vasemmistolista vetäytyi lopulta.

Sinulla on 60,77% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

siirry tähän sivustoon